Jobbsafari är en del avschibsted logo

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

Koncernredovisningsansvarig till XANO Industri

XANO Industri AB · Gnosjö · Ansök senast 14 maj (50 dagar kvar)

Heltid

Är du driven och har erfarenhet av IFRS och koncernredovisning? Har du tidigare arbetat i större bolag och söker efter en ny, spännande möjlighet att göra avtryck? Då är detta rollen för dig! XANO växer och söker nu en koncernredovisningsansvarig att ansluta till teamet på ekonomi.

Som Koncernredovisningsansvarig på XANO Industri ansvarar du för koncernens alla affärsområden som innefattar cirka 50 bolag. I rollen ingår bland annat konsolidering, stödja dotterbolagen vid månadsvis rapportering och analys, delta i prognos och budgetarbete samt delta i projekt initierade av dotterbolag eller koncernledning. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och rapportering sker till CFO. Placeringsort är Jönköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Koncernredovisningsansvarig

  • Stödja dotterbolagen i månadsvis rapportering och analys av period- och årsbokslut
  • Upprätta årsredovisningar och deklarationer
  • Sammanställa och rapportera prognos- och budget
  • Operativ konsolidering och rapportering till affärsenhets- och koncernledning
  • Ansvara för kvartalsvis legal konsolidering och framtagande av koncernens årsredovisning
  • Löpande redovisning i underkoncern-moderbolag
  • Administrera koncernrapporteringssystem, koncernpolicys och rapporteringsrutiner
  • Driva förbättringsarbete för rapportering och digitalisering
  • Implementera redovisnings- och rapporteringsrutiner i nyförvärvade bolag

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning på högskolenivå med inriktning redovisning/revision och erfarenhet av flera års arbete inom redovisningsområdet i större bolag. Vi ser det som meriterande om du arbetat i tillverkande bolag, gärna med internationell koppling samt enligt IFRS. För att trivas i rollen behöver du en bred kunskap inom koncernredovisning och en god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har tidigare erfarenhet av koncernredovisningssystem, gärna UNIT4 FPM/OCRA, och goda kunskaper i hela Officepaketet.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös och trivs med att arbeta brett. Du är såklart noggrann, strukturerad och trivs med att ta ansvar för ditt arbete och sätter stort värde i att skapa högkvalitativa resultat. Som Koncernredovisningsansvarig kan du snabbt sätta dig in i komplexa frågor och hantera en stor mängd finansiell information och du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder företaget dig?

Som medarbetare inom XANO erbjuds du en varierande roll i en internationell koncern där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.
XANO har en decentraliserad organisation med korta beslutsvägar och stark entreprenörsanda. Ledarskapet är jordnära och närvarande för att inspirera till delaktighet från alla medarbetare.
Människorna, entreprenörskapet och engagemanget för långsiktiga partnerskap är våra främsta styrkor och grundförutsättningar för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet. Med ett allt större fokus på hållbarhet utgör medarbetarutveckling och nätverksbyggande därför centrala delar för koncernen. Ett av verktygen är XANO Academy där medarbetare samlas för att inhämta kunskap och dela erfarenheter.

Placeringsort: Jönköping

Om företaget
XANO-koncernen utgörs av teknikföretag som erbjuder tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Med tre tydliga affärsenheter är vår verksamhetsstruktur utformad för att vidareutveckla förmågor och bevara drivkraften samtidigt som fördelarna med samverkan optimeras. Vi förvärvar, driver och utvecklar nischade teknikföretag med entreprenörskap som nav. Varje nytt företag som blir en del av den ständigt växande XANO-familjen tillför nya perspektiv och unik teknisk expertis.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

XANO Industri AB

Placering

Gnosjö

Dela jobbannonsen