Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kompetent och engagerad rektor sökes!

Montessori Förskolor & Skolor i Sverige AB · Trollhättan · Ansök senast 12 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Välkommen till Trilobiten! Vi är en attraktiv och fristående Montessoriverksamhet som bedriver förskola, grundskola f-6 samt fritidshem för ca 150 barn och elever i vacker miljö och fina lokaler i Trollhättan.

Trilobiten är en del av Montessori Förskolor och Skolor i Sverige AB. För närvarande består vi av 14 förskolor och 14 grundskolor, främst i Stockholmsområdet, Västra Götaland och Skåne. Vi som arbetar i Montessori Sverige har lång erfarenhet och gedigen bakgrund, vi arbetar nära och prestigelöst med våra rektorer, förskolor och skolor.


Vill du göra skillnad varje dag?

Som rektor är du verksamhetens nyckelperson och pedagogiska ledare.

I dina arbetsuppgifter ingår det bland annat att leda kvalitetsarbetet framåt. Du ansvarar även för verksamhetens arbetsmiljöarbete, elevhälsoarbetet samt ekonomi- och budgetarbete. I uppdraget ingår det också att samarbeta med kommunen och andra aktörer utanför den egna organisationen.

Tillsammans arbetar vi alla inom Montessori Förskolor och Skolor i Sverige för höga kvalitetsmål i våra verksamheter. Som stöd i detta arbete har du ett nära samarbete med huvudman, olika stödfunktioner samt ett inspirerande och kompetent rektorsnätverk.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av skolledning, gärna som rektor eller biträdande rektor. Du är väl förtrogen med aktuella styrdokument och har en god organisatorisk förmåga såsom att sätta processer, strategier och även implementera så att dessa efterlevs inom verksamheten. Du arbetar strukturerat och målinriktat. Liksom oss, behöver du ha ett närvarande och prestigelöst ledarskap.

Vi ser gärna att du har en pedagogisk grundutbildning. Montessori- och rektorsutbildning är meriterande men ej ett krav. Vid anställning önskar vi dock att du skaffar dig grundläggande förståelse för montessoripedagogiken.


Dina personliga egenskaper

För detta uppdrag önskar vi någon med ett stort driv och en vilja att leda och utveckla verksamheten framåt. Du är lösningsorienterad, flexibel och ser möjligheter i ditt arbetet. Du utstrålar ett stort engagemang och du kan förmedla denna känsla till dina medarbetare. Det är också viktigt att du som ledare är en god kommunikatör, kan skapa trivsel, trygghet och goda relationer omkring dig.


Vi erbjuder

Om du inte redan genomfört rektorsutbildningen kommer du att få påbörja den inom ett år efter tillträdet.

Vi erbjuder en social och varm arbetsplats och verksamhet med nära relationer till medarbetare och kollegor. Det finns riktlinjer att stötta sig mot och följa för att driva verksamheten framåt men då vi är en decentraliserad verksamhet finns det ett stort frirum till inflytande. Processerna och beslutsvägarna är korta och man kan snabbt se resultat av de fattade besluten.

Rekryteringen sker fortlöpande så varmt välkommen med din ansökan.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Montessori Förskolor & Skolor i Sverige AB

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Montessori Förskolor och Skolor i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons