Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kommunikatör

Aitikomr Anrikningsverket och Gruvan · Gällivare · Ansök senast 30 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nu söker vi en kommunikatör till Sveriges största och världens mest effektiva koppardagbrottsgruva, visst låter det contentvänligt va?

Men vi är inte bara stora maskiner, trots att det är tacksamt att jobba med för att komma igenom bruset av information. Hos oss jobbar kring 900 människor i cirka 120 befattningar vilket gör att det finns många berättelser att berätta. I allt från dammingenjörer, till de som jobbar med våra självgående truckar, de som arbetar med att kompensera miljön för den mark vi tar i anspråk, till de som scannar gruvan med drönare, de som fixar att vårt alldeles egna 5G-nät funkar som det ska till de som krossar berget som truckarna tippar av.

Personliga egenskaper

Hur tror vi du behöver vara för att trivas hos oss då? Jo, är du en nyfiken person som intresserar dig för hur saker fungerar så kommer det definitivt att vara en fördel. Kan du dessutom lyssna och ställa frågor till en som är väl insatt i en komplex process och sen översätta det till en mer förenklad berättelse så vi övriga kan förstå är det en enorm styrka.

Arbetsuppgifter

Du blir ensam i din befattning lokalt i Boliden Aitik men absolut inte själv. Det finns många kollegor att surra med om allt möjligt i Aitik och kommunikations-kollegor inom Boliden koncernen som du kan få hjälp och bolla med i rena kommunikationsfrågor samt att vi har externa byråer som vi samarbetar med. Men då du ändå är ensam kommunikatör lokalt krävs det att du gillar att jobba brett. Det vi kan lova är i alla fall är att du inte kommer att bli uttråkad. I befattning ingår det att;

  • Vara ledande i arbetet med vår personaltidning Aitikbladet
  • Ha det övergripande ansvaret över vårt intranät lokalt
  • Arbeta med vår externa webb och sociala kanaler
  • Coacha verksamheten inom kommunikation
  • Vara en del i vår besöksverksamhet
  • Beställare av tjänster inom kommunikation och PR

Du kommer också att ingå i Aitiks nödlägesgrupp när du känner dig redo för det.

Utbildning/erfarenhet

Så till de mer tekniska delarna. Till vårt intranät använder vi Sharepoint. Du blir ansvarig över Aitiks lokala sida och att stötta de lokala redaktörer som vi har som också hjälper till att få saker att hända på intranätet. Vår externa webb hanterar vi via Optimizely (fd EpiServer). Det är en styrka om du arbetat tidigare i något av dessa system men inget krav. För de mer kreativa delarna om du vill jobba med det så finns Adobes program att tillgå. Vi köper också in hjälp från byråer så är du ingen fena på InDesign är det inte hela världen.

Du har

  • Högskoleexamen inom kommunikation eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig
  • Kommunikationsförmåga på svenska och engelska i tal och skrift
  • Körkort lägst klass B


Meriterande är erfarenhet som kommunikatör tidigare och med fördel i en stor organisation är ett krav.

Upplysningar

Boliden är en etablerad arbetsgivare med kollektivavtal och tjänstepension. Vi erbjuder förmåner som flexibla arbetsvillkor, möjlighet till kompetensutveckling, många olika karriärvägar, frisk- och sjukvård. Jobba med oss i en innovativ miljö med mycket kompetens och en företagskultur som kännetecknas av omsorg, mod och ansvar.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på vår arbetsplats och välkomnar alla sökande. Din ansökan behandlas i enlighet med GDPR. Ansökan med CV lämnas via ansökningsikon ”Ansök” i annonsen på vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb.

Vi hjälper gärna till och välkomnar dig till oss!

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna mig som är kommunikatör idag maria.leander@boliden.com eller 070-601 53 84

Frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterande HR partner Anna-Lena Olofsson, anna-lena.olofsson@boliden.com eller 070-508 59 37

Facklig information

Simon Granström Ledarna tfn 0970-72 93 33, Anders Karlsson Unionen tfn 0970-72 92 69, Ditte Möller Lasskogen SACO, tfn 070-220 06 82.

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut?

Varmt välkommen med din ansökan, med ditt CV och några få klick, till och med söndagen den 30 april. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes då vi sköter rekryteringen själva.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Aitikomr Anrikningsverket och Gruvan

Placering

Gällivare

Kontaktperson

Boliden Mineral AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons