Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kommunikatör med ansvarsområde press och sociala medier

Kommunikatör med ansvarsområde press och sociala medier

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 29 nov.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi på Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningens utbildningskontor en vikarierande kommunikatör med ansvarsområde press och sociala medier. Vikariatet sträcker sig från 2023-02-01 t.o.m. 2023-08-31. Inom ramen för uppdraget ligger även ansvar som redaktör för förvaltningens personaltidning, samt som skribent inom förvaltningens kommunikationsenhet.

I rollen kommer du att ha ett brett samarbete med kollegorna inom avdelningen, med chefer och medarbetare inom förvaltningen samt med kommunikatörer i andra förvaltningar inom Malmö stad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
  • Vara medias kontaktperson inom förvaltningen
  • Skriva pressmeddelanden och nyheter
  • Vara redaktör och skribent för internt nyhetsbrev samt personaltidning
  • Producera artiklar till intranät och malmo.se
  • Utveckla taktiska kampanjplaner för sociala medier
  • Anpassa innehåll och aktivera i sociala medier
  • Stötta verksamheternas användning av och synlighet i sociala medier
Kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller motsvarande. Du ska ha minst två års erfarenhet som kommunikatör. Vidare behöver du ha erfarenhet av kriskommunikation och mediakontakter, erfarenhet av digital marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning eller har journalistisk erfarenhet, likaså är det meriterande om du har erfarenhet av analytiska verktyg så som t.ex. Google Analytics eller liknande.

Du är en duktig skribent som kan framställa kärnfullt innehåll utifrån stora och faktatunga informationsmängder, och har förmåga att anpassa budskap och innehåll till olika målgrupper och kanaler. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i både tal och skrift.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara duktig på att strukturera och planera ditt arbete. Samtidigt måste du vara flexibel och ha förmåga att självständigt prioritera om när det kommer in ärenden som behöver din omedelbara uppmärksamhet. Du behöver klara av att leverera under tidspress. Arbetet innebär många kontakter och samarbeten och kräver att du är besitter god social kompetens och är lyhörd för verksamheternas behov. För att lyckas i rollen som kommunikatör behöver du även vara analytisk och ha förmåga att utifrån fragmentarisk information från olika håll se mönster och därifrån snabbt kunna agera.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Avdelningen kommunikation, medborgarkontakt och antagning är en nybildad avdelning av de tre funktionerna som tidigare varit separata delar. Avdelningen har nu ett samlat fokus på information och service till medborgarna. Det betyder att vi tillsammans analyserar, effektiviserar och utvecklar verksamheten för att skapa en så smidig process som möjligt, för medborgares väg till utbildning.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Februari 2023 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Kontaktperson

Jenny Reiman Ehle

0729-811172

Dela jobbannonsen

Anmäl annons