Kommunikationsspecialist till Höganäs

Hammer & Hanborg Sverige AB · Helsingborg

·

Ansök senast 9 nov. (17 dagar kvar)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

ill du arbeta i en internationell miljö där du får utveckla kommunikation som engagerar och inspirerar dina kollegor och andra målgrupper? Nu söker vi en kommunikationsspecialist till Höganäs AB.

Om Höganäs AB:
Höganäs vision är att inspirera industrin att göra mer med mindre. Genom att utnyttja oändliga möjligheter i våra metallpulver vet vi att vi kan öka resurseffektiviteten och leda en våg av förändring till det bättre. Med hängivna medarbetare på alla nivåer i vår organisation, fortsätter vi att omdefiniera vad som är möjligt och att överraska världen med nya positiva genombrott.

Höganäs är världsledande på marknaden för järn- och metallpulver med en årlig produktionskapacitet på 500 000 ton. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi morgondagens lösningar för fordonskomponenter, högtemperaturlödning, elmotorer, additiv tillverkning och vattenrening. Företaget grundades 1797 och ägs av Lindéngruppen och Wallenbergägda FAM. Under 2019 var omsättningen 10,3 BSEK.

Läs mer här https://www.hoganas.com/

Om rollen
I denna roll blir du en del av det globala kommunikationsteamet för Höganäskoncernen. Tjänsten innehåller två huvudområden: intranätägare och kommunikatörsuppgifter.

I uppdraget som intranätägare ansvarar du för koncernens intranät Pulse i form av kontinuerlig utveckling av funktionalitet och innehåll, daglig support, kontakt med vår teknikpartner och interna intressenter, liksom att stötta redaktörer och användare runtom i organisationen. Höganäs står i begrepp att gå över till Office 365 och Sharepoint Online. Därför kommer du in i en tid där det finns stort utrymme för dig att påverka och driva utvecklingen av vår digitala arbetsplats.

I den andra delen av uppdraget bidrar du till avdelningens både långsiktiga och dagliga arbete, till exempel genom att skapa innehåll för Höganäs redaktionella kanaler, driva mindre kommunikationsprojekt och sätta upp kommunikationsplaner för olika initiativ. Miljön är spännande och internationell med täta kontakter med det globala nätverket av lokala innehållsredaktörer.

Vad behöver du vara bra på och gilla att göra?
Du trivs i en internationell miljö med många kontaktytor och samarbeten. Du brinner för kommunikation i alla dess former, framförallt internkommunikation som inspirerar och engagerar. Du gillar att uttrycka dig i ord och bild – en stor del av innehållet du tar fram kommer att vara på engelska.

Du har ett högt engagemang med förmåga att arbeta självständigt och få saker att hända. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer och trivs med att lära dig mer om verksamheten genom möten med kollegor. I rollen kommer du att ha stora möjligheter att bidra till att utveckla företagets kommunikation, både genom egna idéer och genom att stötta andra.

Vad behöver du ha med dig?
Vi tror att du som söker uppfyller följande kvalifikationer:
  • Ett par års erfarenhet av brett kommunikationsarbete
  • Flytande kunskaper i engelska, både i skrift och tal
  • God stilistisk förmåga
  • Meriterande med erfarenhet som beställare av tjänster
  • Meriterande med erfarenhet av att arbeta i Sharepoint, Office 365 och Teams
  • Relevant eftergymnasial utbildning inom marknad och kommunikation
Annat som är viktigt
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning som utgår från Höganäs huvudkontor i Höganäs norr om Helsingborg
  • Tillträde så snart som möjligt
  • I tjänsten förekommer visst resande
Ansökan
Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna din ansökan omgående till oss. I denna rekryteringsprocess samarbetar Höganäs AB med Hammer & Hanbrog. Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med Ida Krüger på 072-3078483 eller ida.kruger@hammerhanborg.com.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hammer & Hanborg Sverige AB

Placering

Helsingborg