Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kommunikationschef

Kommunledningskontoret · Karlstad

·

Ansök senast 14 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Kommunledningskontoret arbetar med att leda, utveckla, styra, stödja och följa upp verksamheten i koncernen Karlstads kommun. Allt för en bra utveckling för oss som redan lever och bor här och för framtida Karlstadsbor. Vi är cirka 220 medarbetare som tillsammans fokuserar på strategisk och hållbar tillväxt, ofta i samverkan med näringsliv och andra delar av samhället. Vi arbetar bland annat med ekonomi, juridik, upphandling, HR, kommunikation och IT.

Beskrivning
Nu är ett av Karlstads mest utmanande och spännande jobb inom kommunikationsområdet ledigt. Vi söker en ny chef för kommunikationsavdelningen som kan vara med och driva utvecklingen av kommunikationsarbetet i Karlstads kommun. Vi söker dig som brinner för gott ledarskap och kommunikation som skapar värde för Karlstadsborna.

Kommunikationsavdelningens 16 medarbetare arbetar med kommunens övergripande kommunikation och marknadsföring, utvecklingen av våra webbplatser, medborgardialog, kriskommunikation, medierelationer och sociala medier. Till uppdragen hör också det varumärkesstrategiska arbetet kopplat till Karlstads kommun, kommunen som arbetsgivare och platsen Karlstad.

En del av avdelningens verksamhet är Kommunbyrån, en intern intäktsfinansierad produktionsbyrå som arbetar med grafisk formgivning, film, text och digitala utbildningar på beställning från koncernens förvaltningar och bolag.

Kommunikationsavdelningen erbjuder också kommunikationsstöd till övriga verksamheter på kommunledningskontoret.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef säkerställer du att kommunikationsarbetet levererar enligt uppsatta mål. Arbetet sker i nära dialog med verksamheterna och kommunikationsdirektören. Du ansvarar för att prioritera och fördela arbetsuppgifter men även för att organisera kommunikationsområdets resurser för ett effektivt och professionellt verksamhetsstöd.

Karlstads kommun står inför stora utmaningar med omfattande stadsutveckling och förändrad samhällsekonomi, vilket ställer stora krav på förändringsarbete, digitalisering och effektiviseringar. Du är intresserad av utvecklingsarbete och tar vara på digitaliseringens möjligheter inom kommunikationsområdet.

Som kommunikationschef jobbar du tätt ihop med kommunikationsdirektören och ingår i Ledningsgrupp kommunikation. Du har också rollen som kommunikationschef för kommunledningskontoret.

Kvalifikationer
Du har akademisk examen inom kommunikationsområdet eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av kommunikationsarbete i ledande befattning, gärna inom en större organisation. Det är meriterande om du har arbetat inom offentlig sektor och en politiskt styrd organisation. Kunskap om hur arbetet på en produktionsbyrå kan organiseras effektivt samt kunskap om digitala kanaler och webbutveckling är önskvärt.

Du är en samhällsintresserad kreativ lagspelare med ett genuint intresse och engagemang för frågorna - och givetvis brinner du för att utveckla kommunikationsarbetet att bli ännu bättre. Med närvaro, drivkraft och inspiration står du stadigt i förändringsprocesser och är lyhörd för verksamheternas behov. Erfarenhet av att leda, planera, organisera och följa upp arbetet, så att du tillsammans med medarbetarna levererar goda resultat. Du har en helhetssyn med förmåga att hålla ihop delarna samt erfarenhet av att leda andra.

Ditt ledarskap bygger på att skapa förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap där du ser olikheter som en tillgång. Du är prestigelös, tydlig och målinriktad i ditt ledarskap och har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar och mod att ta tag i svåra situationer. Självklart briljerar du kommunikativt, har en bra känsla för varumärkesarbete och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person är du trygg med en god självkännedom och känsla för att bygga tillitsfulla relationer och skapa ett gott samarbetsklimat. Du motiveras av att vara i framkant och kryddat med ditt digitala intresse lyckas vi med att bidra till hållbar samhällsutveckling och medborgarservice tillsammans med stark internkommunikation och vi-känsla i organisationen. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet och ledarförmåga.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kommunledningskontoret

Placering

Karlstad