Kommunal söker administrativ chef med placering i Värnamo

Svenska Kommunalarbetareförbundet · Värnamo

·

Ansök senast 6 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Motiveras du av utmaningar och viljan att förbättra? Har du ett stort engagemang och förmåga att bidra med ett positivt ledarskap där delaktighet är en ledstjärna? Är du är en person som ser möjligheter i att förbättra det viktiga administrativa arbetet, genom att säkerställa att rutiner och processer fungerar? Då har vi jobbet för dig!

Kommunal är inne i ett spännande utvecklingsarbete där fokus bland annat ligger på att utveckla den fackliga verksamheten på Kommunals lokalavdelningar. Nu söker vi en administrativ chef till en av våra 13 lokalavdelningar, som i sitt uppdrag ska arbetsleda tjänstemännen på avdelningen och avlasta lokalkontorschefen från administrativa uppgifter.

Som administrativ chef kommer du att verka på avdelning Sydväst där det i dagsläget arbetar 7 tjänstemän och 9 ombudsmän. Kontoret leds av lokalkontorschefen och är geografiskt beläget i Värnamo. Du rapporterar direkt till lokalkontorschefen på avdelningen.

Arbetsuppgifter
Som administrativ chef kommer du, med stöd av lokalkontorschefen, arbeta för att hålla samman avdelningens administrativa verksamhet. I din roll har du ett övergripande funktionellt ansvar vilket kräver att du är väl insatt i Kommunals arbetsprocesser, rutiner och tekniska verksamhetsstöd inom bland annat ekonomi och IT.

I din roll som administrativ chef har du personalansvar för, samt arbetsleder samtliga tjänstemän på avdelningen. Du genomför löne-, avstämnings- och utvecklingssamtal med dina medarbetare, samt ansvarar, tillsammans med lokalkontorschefen och övriga medarbetare, för att en god arbetsmiljö uppnås. Du skriver fram och utvecklar beslutsunderlag, arbetar med uppföljning, samt verkar aktivt för att driva och lyfta kompetensfrågorna inom avdelningen. I dina ansvarsområden ingår även att se till att avdelningens löpande ekonomiska administration och hantering följer beslutade rutiner och regelverk, liksom att IT och telefoni har support och följs upp korrekt via ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll där du har/har haft ett övergripande ansvar för att driva administrativa processer, samt erfarenhet av personalansvar och praktisk arbetsledning. Rollen förutsätter även god arbetsmiljökunskap. Du har relevant akademisk utbildning inom antingen administration, ekonomi, verksamhets- eller kvalitetsutveckling, alt förvärvat motsvarande kunskapsnivå via arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i en facklig verksamhet, alternativ annan idéburen organisation.

Som person har du en förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog, du är lyhörd samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Du har lätt för att samarbeta med andra och ser lösningar istället för hinder. Du har ett starkt engagemang och en förmåga att coacha och entusiasmera medarbetare. Vi förutsätter att du som söker delar Kommunals värderingar.

Anställningsvillkor och förmåner
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering på Kommunals Sydväst kontor, Värnamo. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Kollektivavtal finns med Handels tjänstemannaklubb. Vissa resor kan förekomma i tjänsten.

Det viktigt för oss att du ska trivas och må bra på din arbetsplats. Som anställd på Kommunal erbjuder vi dig ett arbete med kunniga och engagerade kollegor i en trivsam miljö med möjlighet till utveckling i linje med ditt uppdrag. Det är en självklarhet för oss att du omfattas av ett bra kollektivavtal som bland annat innehåller tjänstepension och försäkringar, ett generöst friskvårdsbidrag och bra arbetstider.

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten, kontakta lokalkontorschef David Atterling, 010-442 8265. Facklig företrädare är Yvonne Ahlin, Handels tjänstemannaklubb, 010-442 7153

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför just du skulle passa för denna tjänst.

Sista ansökningsdag är 2020-12-06. Urval sker löpande. Ansök därför så snart som möjligt, eller tipsa en vän!

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Svenska Kommunalarbetareförbundet

Placering

Värnamo

Kontaktperson

David Atterling (Lokalkontorschef)

+46 010 442 82 65