Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kommersiell Produktchef

Kasthall Mattor och Golv AB · Mark · Ansök senast 18 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Kasthall är ett svenskt designföretag som designar och tillverkar exklusiva mattor för privata hem och offentliga miljöer. Kasthall grundades 1889 och har sedan dess haft sin svenska tillverkning i den egna fabriken i Kinna, Västsverige. Kasthall är idag en av de ledande aktörerna på den globala marknaden, och har större delen av omsättningen utanför Sverige.

Framgången kommer från en stark premium-medvetenhet, hög design-nivå & innovationstänk, gediget hantverkskunnande samt höga kvalitetskrav på både material, design och tillverkning. Kasthall har idag drygt 65 anställda och finns representerade i 30 länder med showroom och butik i New York, Milano, Stockholm, Göteborg samt Kinna.

VI SÖKER

Vi söker nu en driven, positiv, erfaren och lösningsorienterad Kommersiell Produktchef. Du har en hög servicegrad och en passion för design, kvalitet och hållbarhet. Du rapporterar till Design & Sortimentschef men har ett mycket nära samarbete med Kasthalls övriga interna affärsområden. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Kinna.

ARBETSUPPGIFTER

Som produktchef befinner du dig i kärnan av vår affär. Som spindeln i nätet har du en unik möjlighet att definiera och påverka Kasthalls produktstrategi, målsättning och resultat.

Du kommer arbeta tätt tillsammans med kollegorna i ditt team men också med Kasthalls övriga interna affärsområden. Därför är det av stor vikt att du är van vid, och trivs med, att samarbeta. Du är lagkaptenen som säkerställer att vi når våra mål.

I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att:

- Analysera, dokumentera och driva förändring samt innovation i linje med Kasthalls strategi utifrån ett produkt-, affärs- och kundupplevelseperspektiv

- Baserat på kundinsikter vara med att skapa marknadens bästa produkter och kundupplevelse

- Vara den drivande kraften och rådgivande ansvarig i arbetet med produktens lönsamhet och livscykel

- Göra business case och säkerställa lönsamhet i de initiativ du driver

ANSVAR

Administrativt ansvar för utveckling, produktlönsamhet och produktens livscykel inom Kasthalls sortiment i enlighet med befintlig GTM (Go To Market) process. Bidra till att optimera lönsamhet utifrån Kasthalls övergripande affärsmodell. Som Kommersiell produktchef har du ansvar för att driva utvecklingen av produkterna inom ditt ansvarsområde. I din roll kommer du bland annat att:

- Ansvara för omvärldsbevakning och ett marknadsanpassat sortiment inom ditt huvudområde

- Kategoristyrning och driva affärsrelaterade projekt

- Uppföljning och analys av finansiella resultat

- Ansvarig för dokumentation av produkt och skriva produktbrief

ERFARENHET

Du är en dynamisk och inspirerande lagspelare som framgångsrikt leder korsfunktionellt arbete mellan personer och avdelningar. Du är uppmärksam på våra kunders behov och har förmågan att förvandla dessa till konkreta förbättringar. Du har ett gott affärssinne och intuitiv förståelse för hur vi, genom en attraktiv produktportfölj och effektiv säljdialog, attraherar kunder och gör dem nöjda. Du är duktig på att prioritera och är samtidigt initiativrik, innovativ och en vinnarskalle som brinner för att utmana.

- Passion och förståelse för affärer och våra affärskanaler

- Civilingenjörs-/civilekonomexamen eller motsvarande från textilhögskolan

- Minst 3 års erfarenhet av kommersiell produktledning eller liknande

- Meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom inredning och/eller textilbranschen

- Erfarenhet av affärsledning och affärssystem är meriterande

- Goda färdigheter svenska och engelska (tal och skrift)

- Datorkunskaper, ska jobba obehindrat i för uppdraget relevanta program som tex, MS-office

- Erfarenhet av formellt ledarskap. Tjänsten innefattar inget formellt personalansvar men ställer höga krav på informellt ledarskap

VI ERBJUDER

Du får möjligheten att arbeta inom ett internationellt designföretag som värnar om sin kvalitet och varumärke. Vi har ambitiösa mål där vi växer både nationellt och internationellt. Du kommer till en passionerad arbetsmiljö med stora möjligheter att få växa och utvecklas, tillsammans med oss.

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 18 april 2021

INFORMATION

För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-Chef: Marika Andersson tel:0320-205909. Ansök via kasthr@kasthall.se

Urval sker löpande så skicka din ansökan redan idag!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kasthall Mattor och Golv AB

Placering

Mark

Kontaktperson

Kasthall Mattor och Golv AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons