Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kock sökes till Linbärets förskola

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 6 feb. (17 dagar kvar)

Heltid

Om arbetsplatsen

Linbärets förskola ingår i ett förskoleområde i Oxie tillsammans med fyra andra förskolor. För att skapa gemensamt engagemang kring måltidsfrågor och för att knyta an dessa till pågående pedagogiska projekt finns en projektgrupp där kock närvarar. Det är ett forum där man tillsammans diskuterar våra fokusområden, projekt och hur kocken kan involveras.

Som kock ingår man i ett nätverk med övriga kockar i Oxie. Dessa träffas några gånger per termin, för att ha erfarenhetsutbyte med varandra och för att hjälpa varandra framåt i måluppfyllelsen kring hur man jobbar med den pedagogiska biten av uppdraget. Vi har även en blogg på förskolan där du som kock lägger ut din matsedel för kommande vecka samt det du arbetat med under veckan. Som anställd erbjuds du:
  • tydligt och nära ledarskap av biträdande rektor och förste förskollärare
  • möjlighet till samverkan med övriga kockar i området.
  • friskvårdsbidrag 2000 kr/år
  • flexibel arbetstid
Köket är centralt placerat, vilket medför goda förutsättningar för kock, medarbetare och barn att gemensamt skapa lust och engagemang kring måltidspedagogik och hälsosam livsstil. Köket är ett tillagningskök, där all mat lagas från grunden. För att barnen ska erbjudas en lugn start på dagen serverar förskolan löpande frukostbuffé, under cirka 60 minuter, på morgonen.

Barnens nyfikenhet och intresse är motorn i det projekterande arbetssättet, där de tillsammans med de vuxna skapar intressanta och meningsfulla sammanhang.

Måltidspedagogiken är ett viktigt inslag i utbildningen, och där är förskolans kock den sammanhållande länken. Kocken bjuds även in till att vara delaktig i olika forum tillsammans med kollegor på förskolan eller förskoleområdets kockar.

På förskolornas gård jobbar vi bland annat med kompost och odlingslådor, från jord till bord.

Förskolorna använder sig av digitalt närvarosystem för barnen, utifrån att erbjuda rätt mat till rätt barn och för att hjälpa till att minska matsvinnet.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på malmo.se/förskolekarriär

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Arbetsuppgifter

Som kock i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där, samt utveckla en fungerande måltidspedagogik där måltiderna går hand i hand med den pedagogiska undervisningen. Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider, ur ett pedagogiskt perspektiv.

Förskolorna i Oxie värnar om ekologisk kost och har hög måluppfyllelse kring detta. Detta vill vi bevara och utveckla vidare på sikt.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Vi ser gärna att du har vana av att kommunicera med vårdnadshavare, erfarenhet av att laga måltider som speglar kulturell mångfald samt i samråd med både vårdnadshavare och kollegor ha barnens bästa i fokus, och värna om deras hälsa.

Vi vill att förskolans framtida kock ser det som en självklarhet att bidra till en välkomnande och lustfylld atmosfär, där köket får utgöra hjärtat på arbetsplatsen, både för kollegor, barn och vårdnadshavare. Du får gärna vara intresserad av odling och känna lusten för att jobba med detta med barn och medarbetare för att driva ”från jord till bord” framåt på förskolan.

Som kock vill du skapa magi för barnen, genom din matlagning.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med måltidspedagogik.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på Skola eller förskola Polismyndigheten (polisen.se)

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Linda Holmqvist Andersson

0768-528487