Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kock sökes till Bojens förskola

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 31 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen

Bojens förskola är en nybyggd förskola i Limhamns sjöstad med plats för ca 160 barn. Förskolan öppnades i oktober 2018. Sedan 1 år tillbaka lagar vi även mat till Tärnans förskola som består av 4 avdelningar och är också belägen i Limhamns sjöstad. Bojens förskola består av 3 våningar med stora möjligheter att anpassa lokaler efter barngruppens behov och läroplanens intentioner. Köket är stort och rymligt med stora fönster mot gården. Vi strävar efter att köket och övriga förskolan har ett gott samarbete där vi inspirerar varandra.

Du kommer att ha ytterligare en kock som kollega. I förskoleområdet har vi ett nätverk för våra kockar och köksbiträden där vi delar kunskaper och erfarenheter

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

På Bojens förskola arbetar du tillsammans med ytterligare en kock. Så mycket som möjligt av maten tillagas från grunden och vi använder oss av få halvfabrikat. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i tillagning av vegetarisk kost då det är ett område som vi vill utveckla ytterligare.

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Maria Hanssson

0708-273787

Dela jobbannonsen

Anmäl annons