Jobbsafari är en del avschibsted logo

Klimatcoach och energiexpert på Vattenfall

Klimatcoach och energiexpert på Vattenfall

Solna - Vattenfall · Solna · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.


Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning

Vill du ha en av Vattenfalls viktigaste roller? Vi söker nu en ny klimatcoach, en talesperson som tydligt kan förmedla Vattenfalls mål och vara vår energiexpert.

Vi söker dig som tänker lika mycket på elanvändarens intresse som på Vattenfalls och som kan prata utifrån elanvändarens bästa. Du är kunnig, engagerad och optimistisk kring nya lösningar och ny teknik. Du tycker att energifrågor och att rådge kring smarta sätt att använda energi är det roligaste som finns. Vår produkt, el, är ibland svårt att beskriva. Som klimatcoach är du en förlängd arm för att förklara vår produkt och dess användningsområde. Du ska kunna känna dig trygg med att lyftas upp i externa och interna sammanhang.

Om rollen

Vattenfalls marknadsposition innebär att vi ska uppfattas som den självklara experten, fokuserade, kompetenta och förtroendeingivande. Detta ska kommuniceras i alla våra kanaler, och således gestaltas och förmedlas även av vår klimatcoach.

Vår klimatcoach ska kunna prata om hållbarhetsfrågor och ny teknik som möjliggör ett fossilfritt liv. Personen måste också ha kunskaper kring besparing av el- och energiförbrukning då såväl media som elanvändare efterfrågar detta.

Klimatcoachen ska kunna ta diskussioner om energi i vår vardag och belysa utmaningar men också lösningar. Genom att lyfta de olika energifrågorna och anpassa till olika behov kommer klimatcoachen att kunna prata om ämnen som är intressanta för olika målgrupper.

I rollen som klimatcoachen kommer du att stötta olika verksamheter och avdelningar inom Vattenfall. Du kommer att tillhöra affärsområdet Customers & Solutions Region Nordic men arbeta brett över olika affärsområden, bland annat Communications och Privat- och företagsförsäljning.

Dina arbetsuppgifter

  • Agera talesperson och expert vid event, externt och internt samt i kommunikationskampanjer och i media
  • Moderera och delta i utbildningar och seminarier internt och externt
  • Nyhetsvärdera befintliga och nya undersökningar, ta fram siffror och statistik, faktagranska i energifrågor, dela kunskap och sprida dessa vidare
  • Generell omvärldsbevakning, ta fram rapporter och analyser
  • Rådgivning kring energifrågor för privat- och affärskunder och media


Kravspecifikation

  • Bred kunskap inom energi- och hållbarhetsfrågor
  • Du ser helheter men är samtidigt noggrann med detaljerna. Rollen förutsätter stora kontaktytor, både internt och externt, och ställer därmed krav på lyhördhet och flexibilitet men samtidigt integritet och omdöme
  • Rollen kräver att du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av kommunikation och media är meriterande.


Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort

Solna


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Johan Nerfeldt, johan.nerfeldt@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com


Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00 Rolf Olsson (Akademikerna), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO), Jens Morell (Unionen).


Välkommen med din ansökan senast 31 januari 2023. Urval och intervjuer sker fortlöpande. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna - Vattenfall

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons