Jobbsafari är en del avschibsted logo

Key Account Manager

Jeld-Wen · Jönköping · Ansök senast 29 nov.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Company description:

Om jeld-wen

JELD-WEN Europa är den ledande dörrleverantören på den europeiska marknaden. I hela Europa strävar vi efter att tillmötesgå våra kunders önskningar och behov. Vårt sortiment är fullt av standarddörrar, exklusiva högkvalitetsdörrar, specialdörrar samt alla tänkbara projektdörrar.

Swedoor (JELD-WEN Sverige AB) producerar och levererar högkvalitativa dörrlösningar till i första hand de skandinaviska länderna. Produktsortiment innefattar allt från klassiska inner- och ytterdörrar, anpassade ljud-, brand- och säkerhetsdörrar till extrema specialdörrar som exempelvis skyddar mot farlig röntgenstrålning.

Job description:

Vi söker en affärsdriven och erfaren KAM till vårt säljkontor i Huskvarna

Har du erfarenhet som KAM inom byggindustrin eller från andra industriföretag? Är du målinriktad, men har samtidigt fokus på den genomförda försäljningen, som skapar värde för kunden? Då kan du vara den KAM som vi söker till Swedoor (JELD-WEN Sverige AB).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden omfattar:

I ett aktivt och nära samarbete med våra kunder och innesäljare ska du bidra till en positiv försäljningsutveckling av våra dörrlösningar. Rollen som KAM har till uppgift att öka vår försäljning till existerande och potentiella kunder inom Hus segmentet. Du har budget och resultatansvar för dina kunder och du ansvarar för att nå uppsatta försäljningsmål-och tillväxtmål. En viktig del av rollen blir att utveckla samarbetet med våra befintliga kunder tillsammans med vårt inneförsäljningsteam i Retail. Du vill fungera som teamledare och mentor för ett mindre försäljningsteam. Tjänsten är placerad i Huskvarna och du rapporterar till vår Försäljningschef Retail i Sverige.

Primära uppgifter:
  • Resultatansvar för dina kunder samt budget
  • Utarbeta effektiva lösningar för kunden
  • Fortlöpande kontakt med kunderna genom kundbesök / arbetsplatsbesök / utbildningsbesök samt kundevent eller andra av företaget anordnade aktiviteter
  • Göra försäljningsavslut
  • Framgångsrikt utveckla och förbättra relationer med våra existerande kunder
  • Ta initiativ och arbeta proaktivt gällande utveckling av utställningar samt marknadsföringsaktiviteter hos kund
  • Aktivt deltaga vid försäljningsmöte inom segmentet
  • Säkerställa att företagets produkter i alla lägen är attraktivt exponerade hos kund
Required profile:

För att lyckas i rollen behöver du ha följande kvalifikationer och egenskaper:

Kvalifikationer
  • Du har några års arbetslivserfarenhet från en liknande KAM tjänst
  • Erfarenhet från branschen är en fördel
  • Du har gymnasieutbildning, gärna med kommersiell/försäljnings inriktning
  • Datorvana är ett krav och du har goda kunskaper i Office-paketet
  • Erfarenhet med CRM system
  • Tjänsten innebär resande i hela Sverige
  • Erfarenhet av affärsförhandling och förståelse för förhandlingsteknik samt säljprocessen
  • Du behärskar flytande engelska och svenska i tal och skrift
Personliga egenskaper

Rätt personlighet är avgörande för att lyckas i rollen. Samarbetsförmåga är kanske den mest avgörande egenskapen för att utveckla goda långsiktiga kundrelationer och skapa en god arbetsmiljö internt i gruppen. Du tycker om att ha kundkontakt och är relationsskapande. Samtidigt har du känsla för affärsmannaskap och kan vara övertygande och trovärdig i din dialog med kunden. Andra viktiga egenskaper är att du är självständig, strukturerad och kan planera på ett bra sätt.

What we offer:

Vi erbjuder

JELD-WEN är ett företag där frihet under ansvar präglar ditt dagliga arbete. Vi stöttar varandra och är måna om att skapa en bra arbetsmiljö. I din roll får du möjlighet att skapa ett internt nätverk som ger dig förutsättningar för personlig utveckling inom avdelningen och i företaget.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jeld-Wen

Placering

Jönköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons