Jobbsafari är en del avschibsted logo

KBT-terapeut Stockholm

Recruitler · Stockholm · Ansök senast 7 aug.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

- Du är en kompetent och driven socialarbetare som kan och vill vara en motor i individuellt socialt förändringsarbete där problematiken kretsar kring missbruk/beroende, psykisk ohälsa och annan social problematik.

Intense Rehabs verksamhet utgår från Gävle och Gävleborg men finns även i Stockholm och med sporadiska uppdrag i andra närliggande län. För närvarande söker vi medarbetare som främst ska vara verksam i Stockholm. De nuvarande åtta anställda har sedan 2013 arbetat med intensivt och kvalificerat socialt behandlingsarbete i form av skräddarsydda öppenvårdsinsatser i klienters hem- och vardagsmiljö. Detta med fokus på bestående och djupgående förändring av destruktiva tanke- och beteendemönster. Insatserna är ett fullgott alternativ till institutionsbehandling då vårdideologin grundar sig i uppfattningen/insikten att socialt förändringsarbete i möjligaste mån bör utföras i den verklighet som är klientens egen. För att detta ska vara möjligt krävs kunskap och kompetens, närvaro, engagemang, flexibilitet, tillgänglighet och tålamod. Dessa krav ställs på verksamheten och därmed på de anställda som utgör densamma.

Intense Rehab arbetar för och med människor med olika former av social problematik. Den röda tråden är ofta missbruk/ beroende, men utöver detta förekommer psykisk ohälsa, kriminalitet och andra former av social problematik - ofta i kombinationer. Utgångspunkten är att arbetet utförs individuellt med den behövande. Arbete i grupp förekommer tex vid familjebehandling.

Läs mer: www.intenserehab.se

Ditt uppdrag:

Tillsammans med kollega eller kollegor kommer Du att arbeta med 6-9 klienter mot mål som formulerats tillsammans med klient och uppdragsgivare. Du ska vara en aktiv del i adekvata analyser av problematik och därefter planera och arbeta för konkret och kvalificerat förändringsarbete.
Du kommer att dela en beredskap med övriga anställda. Vi matchar dina uppdrag efter ditt kompetensområde. Du kommer i huvudsak att arbeta i Stockholm, men sporadiska uppdrag i andra län kan förekomma.

Kvalifikationer:

För att bli framgångsrik och trivas hos oss behöver Du i grunden vara en trygg person som är bekväm i att möta och bemöta människor som befinner sig i utsatta situationer, kris och dåligt mående. Utöver detta krävs formell, adekvat utbildning. Då Intense Rehab arbetar med individer med skiftande problematik och därmed behov behöver de socialarbetare med olika kompetenser och erfarenheter för att möta dessa. Således kan Du vara intressant som är alkohol/ drogterapeut (KBT), KBT-steg 1 terapeut, socionom med någon form av terapeutiska kunskaper inom KBT, familjebehandlare eller liknande. Intense rehab är öppna för förslag bara det finns personlig lämplighet att utgå ifrån, adekvat utbildning som fundament, samt erfarenheter av att kombinera dessa i konkret arbete. Utöver relevant grundutbildning inom missbruk, psykisk ohälsa och/ eller familjebehandling ser de gärna att Du har någon relevant påbyggnadsutbildning så som tex CRA, MET, MI, ÅterfallsPrevention e dyl. Då våra uppdragsgivare förväntar sig få korrekta och välformulerade månadsrapporter om hur vårt arbete framskrider förväntas Du ha förmågan att leverera sådana. Körkort är ett absolut måste då vi tillhandahåller bil och då verksamheten kräver tillgänglighet, närvaro och flexibilitet.

Välkommen!

Intense Rehab erbjuder ett mycket självständigt och fritt arbete. Då det samtidigt har sina krävande och påfrestande inslag rekommenderas bara personer med en grundläggande trygghet och stabilitet att söka. Det stimulerande och påfyllningen av energi utgörs av att de med dessa insatser från sig själva gör skillnad på riktigt samt att de är ett sammansvetsat gäng med en atmosfär som präglas av omtanke och respekt.

Sista ansökningsdag: 7 augusti 2022 (sök gärna omgående - urval kan ske löpande)

Fackligt ombud
- Vision
Magnus Gustafsson
070-6951655
magnus@intenserehab.se

Anställningsform: tillsvidare (6 mån provanställning), heltid
Lönevillkor: fast med fasta OB och beredskapstillägg
Kollektivavtal finns

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Recruitler

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Rekryterare Recruitler

0733-434769

Dela jobbannonsen

Anmäl annons