Jobbsafari är en del avschibsted logo

Kalkylingenjör Statlig vägdrift

Peab Anläggning AB · Göteborg · Ansök senast 15 maj

Heltid

Din roll:

Som Kalkylingenjör arbetar du självständigt med allt från budgetkalkyler på idéskisser till detaljerade kalkyler baserade på färdiga handlingar. Du driver processen från tidiga skeden till färdigt anbudsförslag och arbetet kan innebära att du har flera projekt på gång samtidigt.

I rollen ingår att analysera, identifiera risker samt se möjligheter att hitta alternativa, konkurrenskraftiga lösningar på våra egna och kunders projekt. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med dina kollegor såsom Inköpare, Platschef och Arbetschef. Utefter ditt engagemang, din bakgrund och tidigare erfarenhet har du stor möjlighet att vara med och utveckla rollen.

I rollen som Kalkylingenjör kommer du att vara en viktig medarbetare för att lägga grunden till våra framtida projekt. Ditt ansvarsområde är att säkerställa att vi har konkurrenskraftiga och affärsmässigt säkra anbud.

Rollen innebär självständigt arbete, och det är viktigt att du hela tiden ser till organisationens behov av stöd.

Rollen som Kalkylingenjör innebär att du får känna dig som en bidragande del av samhällsnyttan. Peab-koncernen är även mån om alla sina anställda medarbetare och det är viktigt för oss att du känner dig som en del av gemenskapen i bolaget.

Hos oss får du också möjlighet att utvecklas som medarbetare genom Peabs interna utbildningar riktat till alla våra anställda.

Placeringsort kommer att vara Göteborg, men eftersom våra projekt finns på lite olika orter så kommer rollen innebära vissa resor och en del övernattningar ibland.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är bygg- och civilingenjör, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet. Du har minst 2 års erfarenhet av en liknande roll alternativt från en roll som arbetsledare, inköpare eller platschef.

Du ska ha några års erfarenhet från drift-och underhållsbranschen där du arbetat med produktionsprojekt, kalkylarbete och/eller projektekonomi.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom drift- och underhåll av vägar.

Som person är du vetgirig, ambitiös och driven i dina arbetsuppgifter samt arbetar strukturerat och har ordning och reda.

Du har en nyfikenhet för tekniska lösningar och intresse för att tillgodogöra dig kunskaper.

Du ska vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du är kostnadsmedveten och har förmåga att fatta beslut. Du tycker om att arbeta självständigt med förmåga att driva ditt eget arbete framåt, men har även lätt för att samarbeta och är van att arbeta mot tydliga deadlines. Du har goda datakunskaper och trivs med att arbeta med siffror. Du är engagerad och positiv och du bidrar till god stämning bland kollegor på arbetsplatsen.

Sist men inte minst söker vi en lagspelare som vill utveckla sina ledaregenskaper. Du har god administrativ förmåga och behärskar det svenska språket i både tal och skrift. För att trivas i rollen bör du tycka om att möta nya människor och du har en god social förmåga. Du är kommunikativ, engagerad, analytisk, lösningsfokuserad och har ett utpräglat affärssinne.

För tjänsten krävs körkort för personbil. Resor förekommer.

Kontaktuppgifter:

Anders Thomasson, Arbetschef/Regionchef 070/518 09 12

Ulf Stålborg, biträdande Arbetschef 073/337 36 14

Susanne Reuter, HR-partner 072/533 35 99

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Peab Anläggning AB

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen