Jobbsafari är en del avschibsted logo

Junior markförhandlare till Borlänge

Junior markförhandlare till Borlänge

Trafikverket · Borlänge · Ansök senast 21 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du nyutexaminerad eller precis påbörjat din karriär? Vill du ta chansen att kombinera markförhandling och samhällsviktiga projekt? Trafikverket söker nu en junior markförhandlare till Borlänge med vilja att lära och utvecklas för att stötta väg- och järnvägsprojekt med olika komplexitet och omfattning.

Hos oss på Trafikverket erbjuder vi dig en modern arbetsplats med många spännande utmaningar. Tillsammans med engagerade kollegor kommer du att bidra och vara till nytta för hela samhället. Så kom och bli en del av oss - och gör Sverige närmare!

Junior markförhandlare till Borlänge

Arbetsuppgifter

Som junior markförhandlare kommer du att växa in i rollen som markförhandlare genom att till en början stötta erfarnare kollegor samt självständigt vara ansvarig för mindre ärenden. Rollen som markförhandlare är med i hela kedjan från planläggning, projekteringsarbete, byggskede till överlämning av färdig anläggning. Det är en varierande roll med ansvar för markåtkomstfrågor vilket bland annat innebär att:

  • förhandla om ersättning för köp av och intrång på fastigheter
  • upprätta fastighetsrättsliga avtal
  • hantera skadereglering/tvister
  • delta i planläggnings- och projekteringsarbete
  • representera Trafikverket i lantmäteriförrättningar samt andra kontakter med myndigheter och enskilda fastighetsägare

Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid, till exempel samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden.

Hos oss har du goda utvecklingsmöjligheter, vi ser att du inom några år tar dig an en markförhandlarroll och självständigt utgör stöd i fastighetsrättsliga frågor i infrastrukturprojekten.

Du kommer tillhöra en enhet med för närvarande 24 personer, som finns på fyra olika orter i region Mitt. Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 2 dagar i veckan på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet. De första intervjuerna kommer preliminärt att hållas via Skype under vecka 11.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

#LI-EA2

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är i starten av din karriär och som vill fördjupa och bredda din kompetens inom de fastighetsrättsliga frågorna. Arbetet tillsammans med markförhandlaren innebär många kontakter med markägare, allmänheten och andra intressenter både inom och utanför Trafikverket. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är självgående och har mycket god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är också initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter samt har god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp (120p) uttagen 2021, 2022 eller som tagit ut/kommer att ta ut din examen senast juni 2023 inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller juridik med inriktning mot fastighetsrätt, alternativt dig som har annan relevant akademisk utbildning som Trafikverket i kombination med erfarenhet bedömer som likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Borlänge

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons