Jobbsafari är en del avschibsted logo

Junior Kraftsystemspecialist

Solna - Vattenfall · Solna · Ansök senast 19 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.


Företagsbeskrivning

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss här: https://www.vattenfalleldistribution.se/


Jobbeskrivning

Är du i början av din karriär och vill bli en del av vår spännande resa mot en fossilfri framtid?

Vi söker nu en Junior Kraftsystemspecialist till oss på Vattenfall Eldistribution som vill fortsätta att utvecklas som teknisk specialist. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker. Som Kraftsystemspecialist hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att utveckla elnätet. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Avdelningen Anläggningsutveckling inom enheten Asset Management består idag av tio medarbetare med hög teknisk kompetens och vi behöver bli fler! Vattenfall Eldistribution står inför stora investeringsökningar de kommande åren och det är viktigt att utveckla våra anläggningar så att de kan uppföras resurs- och kostnadseffektivt samtidigt som de är klimatmässigt hållbara och robusta. Anläggningsutveckling bidrar till att utveckla elnätet i takt med samhällsutvecklingen och vi ansvarar bl.a. för teknikutvecklingspiloter, teknisk granskning av investeringsprojekt och tekniskt styrande dokument. Vår avdelningen kännetecknas av stor kompetens, vilja och energi. Vi har fullt fokus på uppdraget och ser även till att ha roligt på jobbet.

Som Junior Kraftsystemspecialist inom anläggningsutveckling är det huvudsakliga uppdraget att:

  • Delta i utvecklingsinitiativ, både tekniska piloter och utredningar, och på sikt även själv driva och koordinera.
  • Identifiera anläggningstekniska utvecklingsområden och behov.
  • Föreslå tekniska studier inom ramen för utvecklingsportföljen.
  • Säkra implementering av utvecklad teknik genom utvärdering, krav i tekniska dokument och förankra inom organisationen.
  • Utveckla, skapa och förvalta tekniska riktlinjer och kravspecifikationer.
  • Omvärldsbevaka teknisk anläggningsutveckling i samverkan med organisationen.
  • Delta i interna arbetsgrupper gällande anläggningsutformning.


Kravspecifikation

Vi söker dig som har:

  • Civilingenjörsexamen inom elektroteknik, energisystem, teknisk fysik eller maskinteknik, gärna med inriktning inom elkraft eller energiteknik. Motsvarande kompetens kan vara förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt
  • Ett stort intresse av att lära dig mer om elnätets uppbyggnad och olika komponenter.
  • Ett stort intresse av att arbeta med teknikutveckling
  • Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
  • B-körkort

Meriterande är om du har:

  • Några års arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen
  • Kunskap om stationer och luftledningar och dess ingående komponenter som exempelvis ställverk, krafttransformatorer, kontrollanläggning och stolpar
  • Skrivit flera tekniska rapporter

Vi tror att du är i början av din karriär och vill fördjupa dina tekniska kunskaper som specialist och vi vill stötta dig på den resan. Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är det viktigt att du är handlingskraftig och resultatinriktad vilket medför att du drivs av att nå uppsatta mål. Då du i denna roll kommer jobba långsiktigt med elnätets utformning, så ser vi det som viktigt att du har ett utvecklat strategiskt förhållningssätt. Du är inte rädd för att djupdyka i olika komplexa frågeställningar samt att analysera olika typer av data. Du har en mycket god verbal förmåga och kan förklara komplicerade frågor med enklare ord. Du har en hög samarbetsförmåga och trivs att arbeta tillsammans med andra och att delta i olika projekt.


Ytterligare information

Vi erbjuder dig

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information

För mer information om rollen kontakta rekryterande chef Joar Johansson på telefonnummer: 072-701 60 71

För mer information on rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sabina Eriksson på sabina.eriksson@vattenfall.com


Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 19 februari 2023.

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Befattning: Kraftsystemspecialist alternativt Anläggningsanalytiker

Placeringsort: Vid något av våra kontor i Solna eller Trollhättan. Resor kan förekomma i tjänsten.


Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna - Vattenfall

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons