Jobbsafari är en del avschibsted logo

Junior IT-Säkerhetsarkitekt

Trollhättan - Vattenfall · Trollhättan · Ansök senast 2 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Företagsbeskrivning


Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.



Jobbeskrivning


Nyligen examinerad som vill jobba som IT-säkerhetsarkitekt

Vår avdelning för arkitektur och IT-säkerhet styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på process, information, IT och OT (operational technology). Verksamheten ansvarar även för att säkerställa IT-säkerhetskrav.

Din huvuduppgift kommer att vara att jobba med IT-säkerhet och arkitektur tillsammans med kollegor inom avdelningen men framför allt tillsammans med övrig verksamhet inom bolaget. Organisatoriskt kommer du vara en del av en stor arkitekturfunktion som består av många arkitekter med olika roller och inom flera domäner.

Du rapporterar till chefen för avdelningen Architecture & IT Security. Då verksamheten bedrivs på tre etableringsorter (Trollhättan, Luleå, Solna) kommer resor att förekomma i tjänsten.

Vidare kommer du att ansvara för:

  • Stödja avdelningens arbete med IT-säkerhet, alltifrån att arbeta i och stödja projekt, till att stödja chef för och kollegor inom avdelningen med olika arbetsuppgifter.
  • Bidra till utveckling av metoder och verktyg inom verksamheten.
  • Bidra till utveckling av ramverk, metoder och verktyg kopplat till arkitekturområdet.
  • Genomföra utredningar och analyser.



Kravspecifikation


  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, tex ingenjör inom systemutveckling och/eller IT-säkerhet eller liknande.
  • Du vill jobba i en stor organisation med många utvecklingsmöjligheter.
  • Under dina studier har du prövat på att modellera teknik.
  • Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet från energibranschen.

Vi söker dig som har ett stort engagemang för digitalisering, teknikutveckling och IT-säkerhet. Vidare har du en god samarbetsförmåga, vana att driva ditt arbete självständigt och att du besitter en utvecklad analytisk förmåga samt stimuleras av att lösa komplexa problem. Du har en förmåga att vara pragmatisk, göra avvägningar och hitta lösningar för att komma framåt i det du arbetar med.



Ytterligare information


Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef Robin Stenskog telefon 07039851441. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbhom, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.

Placeringsort: Solna, Trollhättan eller Luleå.


Välkommen med din ansökan senast 16 nov 2022. Urval och intervjuer sker fortlöpande.. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trollhättan - Vattenfall

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons