Junior bolagsjurist

Svensk Kärnbränslehantering AB · Oskarshamn

·

Ansök senast 18 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?

SKB söker en drivande och engagerad junior bolagsjurist.

Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?


Vad du kommer att göra

Vara ett juridiskt stöd i organisationen, vilket bland annat innebär att

• upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal

• arbeta nära vår inköpsavdelning

• stödja projekt i befintliga avtal

• stödja i andra allmänna juridiska frågeställningar


Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen med två till sex års erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete på bolag eller advokatbyrå. Det är meriterande att ha arbetat med allmän affärsjuridik, miljörätt, bolagsrätt eller ha ett gediget intresse eller kunskap av områden som berörs i SKB:s verksamhet. Det är även meriterande att ha tidigare erfarenheter från en bransch med höga krav på säkerhet.

Det är en förutsättning att du är en god teamspelare såväl inom den egna enheten som mellan övriga enheter och avdelningar. Arbetet medför många kontakter internt och externt, varför du måste ha god social förmåga och ha lätt för att samarbeta. Mycket god analytisk förmåga samt ett pragmatiskt och affärsmässigt förhållningssätt värdesätts.


Här kommer du att arbeta

Juridik ligger inom avdelning Finans- och Affärsstöd där även enheter för IS-IT, inköp, ekonomi och administration ingår. Rekrytering pågår för att bli totalt tre resurser, där den juniora juristen är en av dem.


Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information

Rekryterande chef: Peter Wass, 070-374 41 00

Rekryterare: Carolina Bölander, 073 431 12 60

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.


Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 18 oktober 2020. Urval sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Svensk Kärnbränslehantering AB

Placering

Oskarshamn

Kontaktperson

Vattenfall AB