Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT/Teknik - ansvarig inom IoT

Ambiductor · Täby · Ansök senast 27 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om Ambiductor

Ambiductor växer fort! Vi levererar mätare och sensorer till fjärrvärme, VA, fastigheter och kommuner med fokus på smarta produkter som kommunicerar via IoT eller trådbundet. Till produkterna finns även egenutvecklad mjukvara som samlar in och visualiserar data. Bland kunderna finns välsorterade VVS-grossister, fjärrvärmebolag, kommuner, samt diverse installatörer och integratörer. Mycket av verksamheten sker i samverkan med andra organisationer och nästan alla branschkollegor är samarbetspartners.

Företaget var en av de första att satsa på IoT inom sin bransch och var först i Europa med uppkopplade fjärrvärmemätare via LoRa. Ambiductors styrka ligger i kompetens och innovation vilket placerar företaget främst i sin bransch.Tillväxten 2020 är stark med god lönsamhet med man ser väsentligt större ökning nästa år. Företaget har en stabil ekonomi och en professionell styrelse samt revisor. Ambiductor är litet bolag med mycket god sammanhållning och riktigt högt i tag. Lokalerna i Täby ligger i ett lugnt område och är fräscha.

Med IoT och M2M-lösningar kan man koppla upp mängder med sensorer, mätare och styrutrustning mot internet på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Ambiductor har främst valt att arbeta med LoRa som är en helt öppen standard med extrem räckvidd, mycket lång batteritid och hög säkerhet. Med LoRa skapas ett samarbete mellan olika leverantörer, kunder, samarbetspartners och operatörer. Ambiductor var en av de första företagen i Skandinavien med IoT via LoRa och är marknadsledande inom energi- och vattenbranschen.



Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på kontoret i Täby. Din uppgift är först och främst vara tekniskt ansvarig för IoT och vår applikationsserver. Dagen kommer även att upptas av teknisk support internt och externt, dokumentation och produktansvar samt igångsättning av sensorer, mjukvaror och tjänsteföretag. Du kommer främst att få jobba med produktområdena vatten- & energimätning med LoRa – ett som område som utvecklas väldigt snabbt med nya produkter och funktioner.

· Hantera IoT och applikationsserver.

· Teknisk support, utveckling av mjukvara och nya applikationer inom IoT.

· Samordna och ha kontakt med integratörer, kommuner, VA-bolag, fastighetsägare, entreprenörer och tjänsteföretag.

· Driftsättning av sensorer.

· Support, dokumentation och produktansvar.

Din profil

· Du gillar variation och klarar av att ha många bollar i luften

· Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och stresstålig

· Du har en god samarbetsförmåga och ser service som en självklar del i arbetet

· Du har förmåga att arbeta såväl självständig som i team



Kvalifikationer

· IT och tekniskt intresse.

· Förståelse för Java, Javacript, SQL, Node JS.

· Erfarenhet inom energiteknik, fjärrvärme eller VVS är meriterande men inget krav.

· Erfarenhet av IoT och M2M är meriterande men inte ett krav.

· Kanske du jobbat som IT-support och vill ta nästa steg.

· Goda datakunskaper i Officepaketet.

· Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.



Hur är det att arbeta på Ambiductor

"Dagarna går fort på Ambiductor. På förmiddagarna så varvar jag orderläggning, packning av paket, godsmottagning med ordermottagning och viss telefonsupport. Efter lunch så brukar jag varva offertskrivning, godsutlämning, dokumentation, märkning av ankomna produkter och telefonärenden. Ofta så blir det en del mindre monterings- och programmeringsuppgifter också.


Vi är ett litet sammansvetsat team, vi har en stor frihet i att utföra våra arbetsuppgifter efter eget huvud. Och vi har hela tiden ett stort informationsutbyte med varandra, både i arbets- och privatrelaterade frågor. Det som stimulerar mig mest är att man som i alla mindre företag får syssla med många olika uppgifter, då blir jobbet aldrig enformigt.


Jag trivs utmärkt på denna arbetsplats. Kalle är en bra entusiasmerande och smidig chef, och det är raka puckar som gäller. Johan är en rolig, välstrukturerad och ordningsam kille, och han hugger gärna in där det behövs."

- Jan Strand, Indoor Sales Manager



Erbjudande

Ett utvecklande arbete i ett företag som är på frammarsch. Arbetet görs prestigelöst och med entreprenörskänsla där varierande arbetsuppgifter ingår. På Ambiductor blir dagen aldrig tråkig. Det finns alltid något att göra. Du kommer att få en gedigen utbildning om våra produkter och vår marknad som kompletterar din ursprungliga kunskap.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ambiductor

Placering

Täby

Kontaktperson

Salesgroup Stockholm AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons