Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT Service Manager

Element Materials Technology · Linköping · Ansök senast 9 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Lockas du av visionen om en problemfri IT-vardag och har de skills som krävs för att skapa den?
Rollen som IT Service Manager är både strategisk och hands on teknisk, vi söker dig som vill ha en bred roll!

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att ansvara för all IT infrastruktur för divisionen Calibration & Testing Nordics. Du svarar för att våra medarbetare har en problemfri vardag kopplat till IT och tillsammans med dina kollegor inom Group IT ser till att bolagets IT infrastruktur utvecklas på ett sätt som stödjer Elements verksamhet.
Du kommer ha ett nära samarbete med vår IT-driftspartner där uppföljning av avtalade leveranser, planering och uppföljning av planerade förändringar samt utveckling av tjänsten IT-drift är centrala delar.
Internt driver du utvecklingen av våra interna processer så att problem kan förebyggas och åtgärdas så effektivt som möjligt och du stöttar i tekniska problem när de uppstår. Det innebär att du har mycket kontakter internt i bolaget med såväl den svenska verksamheten som med våra dotterbolag i Europa.

Rollen i korthet:
  • Styra och kvalitetssäkra samt säkerställa att vi efterlever vår IT process
  • Samordna våra IT-resurser inom divisonen
  • Följa upp och åtgärda större IT-händelser av högriskkaraktär inom divisionen.
  • Kontinuerligt jobba med förbättringar av IT processen samt integrera dessa i organisationen
Rollen innebär inte personalansvar, du rapporterar till IT Director för Calibration & Testing Nordics och ingår i Group IT tillsammans med kollegor från andra delar av Element IT-verksamhet i Europa.
I den här rollen kan du utgå från vårt kontor i Kista, Linköping, Göteborg eller från hemmakontor. I rollen förekommer resor nationellt såväl som internationellt i viss utsträckning.

Din profil

Engagemang och driv är A och O!

Du kommer möta varierande kunskaper inom IT och därför vill vi att du har en teknisk kompetens kombinerat med en pedagogisk förmåga. Du är nyfiken, jobbar proaktivt och kan snabbt sätta dig in i nya system och tekniker. Vi söker dig som har viss vana av stakeholder management och du tar ägarskap över ditt ansvarsområde.
Du har 3-5 års erfarenhet från motsvarande roll kombinerat med relevant utbildning inom IT. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt certifiering i ITIL.

Efterfrågade kompetenser:
Windows / Office troubleshooting skills
Networking Support / troubleshooting skills
Azure
O365
Windows Server

Vi erbjuder en roll i ett bolag i stark förändring där du kommer få stora möjligheter att utvecklas i rollen och inom Group IT.
Rollen förutsätter att du kan vara några dagar/vecka i Linköping samt resa till övriga siter i viss utsträckning.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Element Materials Technology med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 lena.johansson@skill.se.

Vi vill ha din ansökan på engelska.

Välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Element Materials Technology

Placering

Linköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons