Jobbsafari är en del avschibsted logo

It-samordnare inom applikationsdrift i Sundsvall

It-samordnare inom applikationsdrift i Sundsvall

Försäkringskassan · Sundsvall · Ansök senast 26 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera it-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största it-avdelningar.

Försäkringskassans it-avdelning tillhandahåller it-tjänster för hela Sveriges befolkning. Applikationsdrift inom verksamhetsområdet it-produktion ansvarar för att sköta applikatorisk drift av dessa it-tjänster åt Försäkringskassan och andra myndigheter.

Du kommer att tillhöra ett team där ditt ansvar som it-samordnare är att tillsammans med våra it-tekniker säkra den applikatoriska driften för våra försäkringsnära it-tjänster och gemensam funktionalitet. Applikationerna levereras huvudsakligen av utvecklingsenheten men det förekommer även externa leverantörer och samarbetspartners.

Samordning, effektivisering, leda och ta ansvarDet är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:
  • har högskoleexamen eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • har god erfarenhet inom samordning av it-drift eller av storskalig utvecklingsverksamhet
  • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
  • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • har god kommunikativ förmåga
  • har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
Det är meriterande om du:
  • har kunskaper om ramverket ITIL och dess processer, framför allt Incident, Problem, Change och Release
  • har kunskap och erfarenhet av containerbaserad utvecklings- och driftmiljö som Openshift eller liknande
  • har erfarenhet att arbeta med Atlassian produkterna JIRA och Confluence
  • har kunskap om batch-orienterad driftmiljö
  • har erfarenheter av agila utvecklingsprocesser och metoder.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Ansvaret innebär bland annat ändringshantering, incident- och problemhantering, driftplanering, leveransmottagning samt driftförbättrande åtgärder i syfte att säkerställa it-tjänsternas överenskomna tillgänglighet.

Du kommer också jobba i utvecklingsaktiviter för att agera kravställare på funktionalitet, samordna leveranser samt säkerställa driftbarhet.

Vi är mitt i en förändringsresa mot en produktcentrisk organisation där vi erbjuder dig ett spännande koordineringsuppdrag med möjlighet att påverka genom att bland annat driva och leda uppdrag inom ditt ansvarområde.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Övrigt
En tjänst, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap.

Placeringsort: Sundsvall

Vill du veta mer om Försäkringskassan som arbetsgivare? Besök fk.se/jobbahososs

Kontaktpersoner
Chef: Pierre Pettersson, 010-112 83 05 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Hanna Fransson, 010-113 44 55 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackliga representanter är för ST Sven-Bertil Westberg, Saco-S Amelie Johansson och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 februari. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. I den här rekryteringen tar vi inte emot personligt brev. Du kommer i stället att få möjlighet att besvara urvalsfrågor. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försäkringskassan

Placering

Sundsvall

Kontaktperson

Pierre Pettersson

010-112 83 05

Dela jobbannonsen

Anmäl annons