Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT säkerhetsspecialist - Vattenfall IT

Oskarshamn · Oskarshamn · Ansök senast 4 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Gillar du teknik i allmänhet och IT-säkerhet i synnerhet? Nu söker vi en IT-säkerhetsspecialist för att ytterligare stärka säkerheten i vår IT-leverans till Vattenfalls kärntekniska verksamheter.

Vattenfall Nuclear IT Solutions har högt uppsatta mål och siktar på att leverera stabil och säker IT i världsklass. Organisationen är en integrerad del av Vattenfall IT som är en internationell internleverantör av IT inom Vattenfall. Avdelningen som levererar IT till kärntekniska anläggningar inom Vattenfall, Nuclear Solutions, genomgår en spännande förändring där tidigare tre organisationer och leveranser ska bli en. I denna nya sammanslagna avdelning finns nu ett momentum i att ytterligare stärka vårt IT-säkerhetsarbete inom samtliga tekniska discipliner.

Vi kan erbjuda dig en spännande roll där du blir del i att skapa säkra och stabila IT-lösningar för Vattenfalls mest skyddsvärda verksamheter. Du kommer att ingå i en organisation som värderar säkerhet, öppenhet, kontinuerligt lärande och samarbete högt.


Rollen som IT-säkerhetsspecialist.

Som specialist inom IT-säkerhet kommer du jobba gruppöverskridande med flera av våra tekniska verksamheter, såväl klient, infrastruktur, applikation och support/stöd. Du kommer även ha ett tätt samarbete med Vattenfall IT:s övriga säkerhetsgrupperingar samt verksamheternas kravställande och beställande funktioner inom säkerhetsområdet.


I rollen ingår:

  • Att kunna vara en del i hela livscykeln, såväl upphandling/anskaffning, uppsättning/design/konfiguration, drift/förvaltning samt avveckling.
  • Utveckla våra arbetssätt och vår förmåga inom IT-säkerhetsområdet.
  • Utveckla och underhålla plattformar, system och konfiguration kopplat till säkerhetsområdet
  • Utföra operationella och övervakande uppgifter inom området.
  • Automatisering med syftet att höja säkerhet och kvalitet samt reducera tid för repetitiva uppgifter.
  • Stödja såväl linje- som projektverksamhet inom IT med kompetens och expertis.

Vi söker dig som:

  • Har ett genuint och passionerat teknikintresse
  • Har ett högt säkerhetsmedvetande
  • Har ett analytiskt tankesätt och problemlösande inställning
  • Har ett stort kundfokus
  • Är en naturlig lagspelare och förstår vikten av samarbete och dela med sig av erfarenheter aktivt
  • Är driven, tar egna initiativ och är självgående
  • Har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt


Vidare är det också av vikt att du inte endast jobbat med produktorienterad säkerhet utan har djup förståelse för underliggande teknologi som operativsystem, nätverk, applikationer, databaser och virtualisering.

Då tjänsten är en helsvensk del i ett internationellt sammanhang ser vi att du flytande behöver behärska såväl svenska som engelska. Du behöver också svenskt medborgarskap då tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass.


Vi ser gärna att du har:

  • Körkort då tjänsten kräver resor
  • Högskoleexamen inom relevant område, exempelvis systemvetenskap eller dataingenjör, alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som arbetsgivare anser vara relevant


Vi erbjuder:

  • Stor möjlighet till utveckling, både inom Nuclear IT Solutions, Vattenfall IT och övriga Vattenfall
  • En inkluderande arbetsplats med fokus på medarbetaren och som värdesätter social gemenskap
  • Möjlighet till visst distansarbete
  • Bra förmånspaket så som arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag och föräldraledighetstillägg samt löneväxling t ex personalbil och hushållsnära tjänster.

Placeringsort: Ringhals, Forsmark, Oskarshamn eller Solna


Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Andreas Ask, 0706-078342. För mer information om rekryteringsprocessen kan du kontakta Jessica Petersson, 070-039 87 70

Fackliga representanter är Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna, ring Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast den 4 september 2022.

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Oskarshamn

Placering

Oskarshamn

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons