Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT-SÄKERHETSCHEF

Luftfartsverket · Norrköping · Ansök senast 16 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

LFV SÖKER DIG SOM VILL VARA MED OCH LEDA UTVECKLINGEN AV FRAMTIDENS FLYGTRAFIKTJÄNSTER

LFV SÖKER IT-SÄKERHETSCHEF

LFV:s infrastruktur och tekniska system hanterar flygtrafikledning för såväl civilt som militärt flyg, och har en avgörande roll i säkerställandet av en samhällsviktig funktion, ett säkert och välfungerande flygtrafiksystem och luftrum! Vår verksamhet befinner sig i en spännande utvecklingsresa, med införande av ny och innovativ teknik i form av bland annat fjärrstyrda kontrolltorn, utveckling av AI med mera.

Din roll
Som IT-säkerhetschef har du ansvaret för att våra system är väl skyddade, som samhällsviktig aktör måste vi hela tiden hantera interaktionen med vår omvärld, inte minst inom cyber-området. Du blir den drivande kraften för att säkra LFV:s informations- och tekniktillgångar genom effektiv styrning, en viktig del i ditt uppdrag är att hjälpa medarbetare och leverantörer att göra rätt! Som IT-säkerhetschef skall du utveckla vår IT-säkerhetsstrategi och säkerställa att den genomförs, genomdriva förändringar och implementera lösningar för att säkerställa verksamheten ur ett IT-säkerhetsperspektiv. Du kommer att ha två direkt rapporterande medarbetare samt leda ett antal IT-säkerhetsinriktade medarbetare som linjemässigt finns på en av våra avdelningar, och som utgör viktiga resurser för de utvecklingsprojekt som berör IT-säkerhetsområdet. I den här rollen rapporterar du till direktören för System och Utveckling, och ingår i hans ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med relevant inriktning, samt flerårig erfarenhet av informations- och IT-säkerhetsarbete i stora organisationer. Rollen kräver självklart både djup och bred kompetens inom IT-säkerhet, samt en god förmåga att leda din personal samt att ta initiativ och driva projekt i mål på såväl strategisk som operativ nivå. Du måste tycka om och förstå komplexiteten i uppdraget, LFV har system med en stor teknisk spännvidd och i varierande faser av livscykeln. Som person trivs du i ansvarsfulla, krävande roller med många kontaktytor, du har lätt att skapa goda relationer och förmåga att leda och entusiasmera dina medarbetare. Andra viktiga egenskaper är analytisk förmåga och integritet.

Tjänsten kräver mycket god förmåga att hantera svenska och engelska i tal och skrift.

Anställning och förmåner
Tjänsten som IT-säkerhetschef är placerad på vårt huvudkontor i Norrköping alternativt i Stockholm. Innan anställning genomför LFV en säkerhetsprövning som bland annat innefattar registerkontroll, säkerhetsintervju och drogtest. Denna tjänst kräver svenskt medborgarskap.

LFV erbjuder goda anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner som bland annat innefattar en privat sjukvårdsförsäkring och goda pensionsvillkor.

Ansökan
Denna rekrytering hanteras av AS&B Executive och Jan Schröder, Executive Search- och rekryteringskonsult, Mobil 070-618 11 61 | Tel 013-24 49 81 | Email jan.schroder@asb-executive.se

Alla ansökningar kommer hanteras av AS&B Executive och sker via deras verktyg - Ansökan IT-Säkerhetschef

Fackliga företrädare
Per-Ola Kårbro, ST, 011-19 20 00
Christian Domfors, SACO, 011-19 20 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Luftfartsverket

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Henrik Sjöberg Chef

+46733909002

Dela jobbannonsen

Anmäl annons