Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT-säkerhetsarkitekt till Riksbanken

Randstad · Stockholm · Ansök senast 30 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för IT- och cybersäkerhet och vill arbeta med spännande uppgifter i en miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Vill du arbeta i ett team som har höga ambitioner att ligga i framkant med kompetens, IT-stöd och cybersäkerhet? Då är rollen IT säkerhetsarkitekt hos Sveriges Riksbank något för dig! Du kommer att arbeta brett med IT-säkerhetsfrågor för att säkerställa att Riksbankens IT-säkerhetsförmågor och cyber resilience utvecklas i takt med den ständigt förändrade hotbilden.

Ansvarsområden

I rollen som IT-säkerhetsarkitekt hos oss kommer du att bidra till vidareutvecklingen av Riksbankens IT- och cybersäkerhet i takt med omvärldens snabba förändring. Du kommer också få möjlighet att bidra i utvecklingen av Riksbankens IT-säkerhetsarkitektur och driva säkerhetsprojekt med syfte att utöka och förbättra säkerheten i Riksbankens IT-miljö. Du kommer att arbeta i en bred och betydande roll för Sveriges Riksbank som har ett väldigt viktigt syfte för samhället. Du kommer bland annat att kravställa, ta fram, utvärdera och dokumentera nya/förändrade lösningar utifrån verksamhetens behov. En viktigt del i ditt arbete blir att vidareutveckla och förvalta vår IT-säkerhetsarkitektur. I din roll bidrar du också till att ta fram strategier inom IT-säkerhetsområdet och stärka verksamhetens medvetenhet om IT-säkerhetsrisker. Du har stor förståelse för verksamhetens behov och bidrar med din erfarenhet och kunskap samt agerar expert och rådgivare i frågor avseende molnsäkerhet och IT-säkerhetsarkitektur. Vid behov agerar du även som projekt-/aktivitetsledare. Riksbankens IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system och vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta, växa och utvecklas i en omgivning som få kan matcha!

Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur, IT-säkerhet och e-krona där du kommer arbeta nära och i samarbete med IT-säkerhetsansvarig, andra IT-säkerhetsarkitekter, systemansvariga, IT-arkitekter, Riksbankens riskenhet och Riksbankens leverantörer.

Sammanfattningsvis, kommer du alltså få arbeta i en bred roll och beröra områden som till exempel;

● Kravställa, ta fram, utvärdera och dokumentera nya/förändrade lösningar utifrån verksamhetens behov
● Stötta IT och verksamheten i frågor avseende IT- och cybersäkerhet
● Vidareutveckla och förvalta Riksbankens IT-säkerhetsarkitektur
● Stödja och samverka med Riksbankens driftleverantör och andra intressenter i frågor avseende IT-säkerhetsarkitektur
● Organisera och leda krav- och lösningsworkshoppar
● Säkerställa att strategi, styrande principer och riktlinjer för IT-arkitektur efterlevs och kontinuerligt utvecklas
● Omvärldsbevaka inom området vilket även kan innebära deltagande i vissa internationella forum

Kvalifikationer

Vi ser att du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års praktisk erfarenhet av arbete med molnsäkerhet, IT-säkerhetsarkitektur och kravställning inom IT-säkerhetsområdet. Du har mycket god kunskap om olika molnlösningar och deras säkerhetsfunktioner, kunskap om IAM (Identity Access Management) samt gällande lagar och regelverk inom området. Du har en god samarbetsförmåga och är van att dokumentera och presentera. Du kan diskutera tekniska frågeställningar och lösningar både med tekniska specialister och med personer utan teknisk kunskap. Som person har du förmåga till helhetssyn och ett genuint intresse för IT-säkerhetsfrågor. Du har en mycket god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är självgående. Du är initiativtagande samt mål- och resultatinriktad.

Vi ser gärna att du vill utvecklas på lång sikt i vårt team där vi kan ge dig goda utvecklingsmöjligheter och chans att påverka Riksbankens IT-framtid!

Krav:
  • Flera års praktisk erfarenhet av liknande roll som IT-arkitekt inom cybersäkerhet
  • Universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenheter
  • Erfarenhet av arbete med molnsäkerhet, IT-säkerhetsarkitektur och kravställning inom IT-säkerhetsområdet
  • God kunskap av molnlösningar och deras säkerhetsfunktioner
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Meriterande:

-
Erfarenhet av relevanta ramverk som t.ex. ISO 27000 och NIST CSF
- Arbete inom offentlig sektor, drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows)
- Erfarenhet av riskhantering, kontinuitetsplanering och kravställning mot leverantörer
- Relevant certifiering inom området, exempelvis CCSP, CCSK, CISSP eller motsvarande.

Ansökan

Välkommen med din ansökan!

Urval sker löpande och vi önskar din ansökan snarast men senast 16/6. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Technologies, för frågor om rollen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Julia Rhönnstad, 0729872754, julia.rhonnstad@randstad.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

Om företaget

Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling. Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons