Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT Projektledare till Försäkringskassan i Sundsvall

IT Projektledare till Försäkringskassan i Sundsvall

Försäkringskassan · Sundsvall · Ansök senast 13 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut och betalar ut cirka 230 miljarder kronor, som påverkar människors liv och hela samhället.
Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför sätter vi oss in i varje ärende, följer lagar och regler, informerar och vägleder, bryr oss och visar omtanke. Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar. Välkommen till Försäkringskassan.Är du beredd att ta Sveriges viktigaste IT-jobb?
Om du vill ha ett vanligt IT-jobb, utan utmaningar, då kan du sluta läsa här. Men om du vill ha ett jobb där du påverkar människors liv och hela samhället? Då ska du läsa vidare.

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT-avdelningar med över tusen medarbetare. Du får därför möjlighet att utvecklas i samklang med den breda och kvalificerade kompetens som finns hos oss. Vi erbjuder dig utvecklande utmaningar inom IT samt balans mellan arbete och fritid.

Vi söker nu en projektledare till enheten Applikationsinfrastruktur, och vi vänder oss främst till dig som har jobbat några år och har vana att leda projekt inom IT-utveckling samt driva uppdrag inom förvaltning.

Ansvar och arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan driva projekt inom IT-utveckling, men som också kan driva mindre utvecklingsinitiativ och förvaltningsuppdrag inom ett/flera IT-system. Du deltar i styrningen av leveransområdet och du arbetar aktivt mot våra kunder inom organisationen.

Du stöttar och hjälper våra agila utvecklingsteam att lyckas med sina leveranser till produktion. Du bidrar i förändringsarbetet av vårt arbetssätt samt stöttar våra utvecklingsteam i den förändringsprocessen.

Applikationsinfrastruktur förvaltar och nyutvecklar produkter/ramverk som underlättar för utvecklare och abstraherar plattformen för att förmånssystemen ska kunna fokusera på att lösa verksamhetsbehov (tillföra nytta).

Det innebär bl.a. att vi arbetar tekniknära, ligger i framkant, tänker kundfokuserat och håller expertkompetens kring valda språk/applikationsservrar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
  • har examen från högskola/universitet inom IT-området eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga.
  • har erfarenhet av att arbeta som projektledare eller i liknande roll
  • har goda kunskaper av uppdragsledning i hela utvecklingskedjan, från första kravdialogen till driftsättning av utvecklad funktionalitet.
  • har erfarenhet av leverans- och kapacitetsplanering på en övergripande nivå.
  • värdesätter och bidrar till ett positivt, transparent och inkluderande samarbetsklimat
  • har god kommunikativ förmåga samt är lyhörd och flexibel inför team och verksamhet
  • snabbt kan sätta dig in i olika problemställningar och ser till helheten
  • är resultatorienterad och prestigelös
  • är flexibel för olika behov och situationer som uppstår och kan ändra planer utifrån nya förutsättningar
  • har erfarenhet av att samarbeta med verksamhet och utvecklingsteam i en agil omvärld
  • har mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
Det är meriterande om du:
  • har kunskap om releaseprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-tjänster
  • har erfarenhet av förändringsarbete
  • har erfarenhet av prognosarbete
  • har erfarenhet av utveckling i komplexa miljöer
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Försäkringskassan tillämpar i vissa fall provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassade och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning. Placeringsort är Sundsvall. Intervjuer kommer att ske löpande.

Kontaktpersoner

Chef: Linda Jacobsson, 010-114 77 24 (för frågor om tjänsten). HR-specialist: Stefan Dahlberg, 010-116 45 16 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Anna-Lena Bahadori Lundgren. Saco-S: Amelie Johansson. Seko: Fredrik Bruhn. Våra fackliga representanter når du via växelnummer 08-786 90 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2022. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan.

Har du skyddad identitet kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan. Du kan även kontakta HR Helpdesk 0771-52 44 40.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försäkringskassan

Placering

Sundsvall

Dela jobbannonsen

Anmäl annons