Jobbsafari är en del avschibsted logo

It-forensiker med placering i Göteborg eller Halmstad

It-forensiker med placering i Göteborg eller Halmstad

Polismyndigheten - Göteborg C - Erns · Göteborg · Ansök senast 18 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en it-forensiker till vårt regionala it-brottscentrum med placering i Göteborg eller Halmstad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionalt it-brottscentrum

Regionalt it-brottscentrum finns på fem orter i regionen; Borås, Göteborg, Halmstad, Skövde och Vänersborg. I Göteborg och Halmstad sitter utredare, it-forensiker och bildanalytiker tillsammans i centrala lokaler, i Göteborg har vi även internetinhämtare. Vi hanterar främst ärenden från utredningsverksamheten i respektive polisområde och utredningsenheten, men det kan förekomma ärenden från hela regionen.

Regionalt it-brottscentrum har följande uppdrag:

  • It-forensiskt uppdrag; utföra it-forensiska undersökningar i utredningar där det behöver göras bevissäkring
  • Internetinhämtning i pågående förundersökningar
  • Bildanalysarbete
  • Deskuppdrag; support och utbildningsuppdrag för att stärka polisens förmåga att bevisinhämta och bevissäkra brott som innehåller it-relevans
  • Utredningsuppdrag; utreder internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och barnpornografibrott samt dataintrång, datasabotage och komplexa cyberbrott

Vår sektion har expanderat kraftigt de senaste tre åren och vårt uppdrag är teknik-, utbildnings- och utvecklingsintensivt vilket ställer krav på en förmåga och vilja att medverka i en utvecklande miljö.

Arbetsuppgifter

I takt med den ökade användningen av informationsteknologi i samhället öppnar sig nya arenor för brottsligheten. Brott som per definition är kopplade till it (t.ex. dataintrång) kan förväntas öka, men det innebär också att vissa traditionella brott (som t.ex. olaga hot) har flyttat in i en it-miljö. Den ökade användningen av informationsteknologi i samhället innebär också att människor lämnar allt fler digitala spår efter sig, vilket kan ha betydelse vid brottsutredningar vid all typ av brottslighet.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Du arbetar i huvudsak med undersökning av datorer och mobiltelefoner, it-undersökningar i nätverksmiljö samt biträder vid husrannsakningar för att på ett rättssäkert sätt bevissäkra från en it-miljö. I arbetet ingår viss behandling av känsligt bild- och filmmaterial och med anledning av detta kommer kontinuerlig handledning att erbjudas. Som it-forensiker kommer du att ingå i den it-forensiska beredskapen i regionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • kandidatexamen inom datavetenskap eller en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • mycket goda it-kunskaper inom operativsystem och nätverk
  • goda kunskaper i engelska och svenska
  • körkortsbehörighet för personbil (B)

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • kunskaper inom it-forensik, informationssäkerhet, programmering, databaser, olika operativsystem, mobiltelefoner och mobiltelefonsystem
  • språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du är noggrann och har god förmåga att analysera, prioritera och se det väsentliga. Du har en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett stort intresse av att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som en del i urvalsprocessen kommer arbetsprov att användas.

Kontaktpersoner

Kristina Windt, gruppchef Göteborg, 0705-27 92 59 eller Emelie Engberg, tf. gruppchef Halmstad, 0702-51 01 31

För information om rekryteringsprocessen: Maria Havela, HR-konsult, 0730-59 38 40

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Samtliga nås via växeln 114 14

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om sex månader om du inte är anställd hos Polismyndigheten idag.

Arbetsort: Göteborg eller Halmstad, ange önskad placeringsort i din ansökan

Arbetstid: Dagtid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 18/3 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter, skriv in önskad placeringsort.

Märk din ansökan med ref.nr. A123.207/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. A123.207/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Polismyndigheten - Göteborg C - Erns

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Polismyndigheten

Dela jobbannonsen

Anmäl annons