Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT-chef

Himla AB · Uppsala · Ansök senast 31 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

HIMLA står för skandinavisk enkelhet och kreativa variationer och är ett svenskt varumärke på en global marknad. Vi skapar vackra textilier för varje rum i ditt hem. En av de viktigaste tillgångarna på Himla är vår personal. På Himla värdesätter vi vår omfattande kompetens och kunskapsbas med en strävan att alltid utveckla den innovativa andan. Att jobba på Himla är både utmanande och givande, och vi är engagerade i att utveckla en arbetsmiljö där våra medarbetare kan uppnå sin fulla potential.

För mer information om Himla se företagets hemsida http://www.himla.com


Himla söker en IT-chef

I rollen som IT-chef hos Himla kommer du ha huvudansvaret för att bygga upp och leverera en modern IT-organisation som matchar verksamhetens krav och behov.

För att lyckas i rollen behöver du inte bara vara duktig på tekniken. Att förstå verksamheten och människor är också en viktig framgångsfaktor för att kunna översätta verksamhetens behov till konkreta lösningar. Det är därför en fördel om du har förmågan att engagera, då du är den drivande personen bakom förändringsarbeten. Du måste kunna leda genom konstruktivt teamarbete både internt och externt.

Himla är ett bolag som seglar i medvind och man avser att göra stora förändringar inom IT för att stödja denna tillväxt.

Rollen ingår i ledningsgruppen och du kommer att vara baserad på Himlas huvudkontor i Uppsala och rapportera direkt till VD.

Om tjänsten

Som IT-chef på Himla svarar du bl. a för att:

  • Utveckla och kvalitetssäkra IT-verksamheten
  • Ansvara för leveransen av IT-tjänster genom utvalda leverantörer
  • Arbeta för att förbättra cybersäkerheten
  • Ansvara för upphandlingar och avtal
  • Ansvara för att vidareutveckla och kommunicera IT-strategin kopplat till affärsstrategin och implementering av denna
  • Ansvara för att nödvändiga policyer och standarder utvecklas och följs upp
  • Ansvara för implementeringen av större system

Din profil och kompetens

Vi söker dig med utbildning på akademisk nivå inom IT och/eller systemvetenskap, eller med motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser även att du har erfarenhet av leverans av IT-tjänster samt outsourcing av IT-drift, att skapa IT-strategier, policyer och standarder, kontakter med leverantörer.

Du bör ha gedigen erfarenhet av operativt arbete med större implementations- och förändringsprojekt inom IT. Du förstår affärsverksamheten och har lätt att sätta dig in i verksamhetens processer. Du kommer även att få ta en operativ roll inom bolaget och du får inte vara rädd för att kavla upp ärmarna och ta tag i praktiska arbetsuppgifter.

Du är stabil som person, du tar dig an arbetsuppgifterna på ett systematiskt sätt, vidare är det viktigt du är visar handlingskraft i din roll.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Himla AB

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Capto Hr AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons