Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT-Arkitekt

Länsförsäkringar Sak Försäkrings AB publ · Stockholm · Ansök senast 19 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Länsförsäkringar söker en IT-Arkitekt till gruppen IT Verksamhetsstöd. Vi söker dig som brinner för att uppnå verksamhetsnytta med hjälp av IT och som i alla delar verkar för att säkerställa leveranser med hög kvalitet. Är du en bit in i din karriär som IT-arkitekt och vill utvecklas vidare i en organisation som vill göra den resan tillsammans med dig? Då kan du vara vår nästa kollega!

Om tjänsten

Som IT-Arkitekt inom IT Verksamhetsstöd bidrar du med teknisk expertkompetens inom ett eller flera områden. Din kompetens används i IT-arbetet och som stöd till verksamheterna. Du arbetar med implementeringar inom en definierad domänarkitektur och stödjer domänarkitekten i framtagandet av målarkitektur och strategiska roadmaps.

I din roll som IT-Arkitekt arbetar du med att säkerställa att de IT-system som används inom organisationen stödjer verksamheten på det mest effektiva sättet. Hos oss är du spindeln i nätet och har en helhetssyn över områdets IT-struktur och system. Du kommer i samarbete med Länsförsäkringars arkitekturfunktion samt förvaltning att planera och lägga upp strategier för hur de olika IT-systemen ska struktureras och byggas.

Du stödjer de användande verksamheterna avseende taktiska förflyttningar och interna projekt, som kan t.ex. vara:

  • Enstaka uppdrag som Lösningsarkitekt i projekt
  • Att självständigt driva utredningar
  • Huvudarkitekt/verksamhetsnära arkitekt mot ingående verksamheter
  • IT-kravställning i upphandlingar

Du kommer att stötta lösningsarkitekter i projekten med lösningsframtagningen och säkerställa att lösningarna följer beslutade strategier och riktlinjer samt möter funktionella och icke-funktionella krav. Till dina ansvar hör att ha ett nära samarbete med våra leverantörer rörande detaljerade krav, systemdesign, systemutveckling, test och leverans.

Vem är du?

Vi söker dig som har påbörjat din resa inom IT och arkitektur och vill växa i en organisation i ständig förändring och där digitalisering är i fokus. Du som söker har därför en akademisk examen eller motsvarande samt ett par års erfarenhet som IT-arkitekt, lösningsarkitekt eller domänarkitekt. Vi ser även att du har erfarenhet inom programmering samt behärskar svenska och engelska på en professionell nivå.

Meriterande är erfarenhet av:

  • Integrations- och informationsarkitektur
  • Krav- och processarbete
  • Upphandlingsuppdrag och att arbeta med underleverantörer
  • SAAS-tjänster och Cloud
  • Teknisk projektledning

Som person är du social och har lätt för att samarbeta med såväl tekniskt kunniga som övrig verksamhet, du har förmågan att förklara komplexa tekniska samband på en nivå som är anpassad efter mottagarens förkunskaper. Vi ser gärna att du även är självständig och leveranssäker i ditt arbete och har lätt för såväl reaktiv som proaktiv problemlösning. Ditt team lägger stort fokus på innovation och utveckling och vi ser därför gärna att du delar vårt intresse för att se möjligheter i varje process.

Om oss

IT Verksamhetsstöd är en av grupperna inom Länsförsäkringar IT som erbjuder stödtjänster till Länsförsäkringars olika verksamheter och affärer. I denna grupp finns t.ex. funktioner som HR, Robotics och Dokumenthantering. Du välkomnas till en grupp med mycket erfarenhet och kompetens inom de områden där vi verkar. Gruppen består av 16 medarbetare som är verksamma inom tre olika områden.

Jag som din framtida chef bygger mitt ledarskap på involvering och delaktighet. Jag tror att ett ömsesidigt förtroende där varje individ ges möjlighet att ta ett stort ansvar och känna sig delaktig skapar bästa förutsättningar för goda prestationer. Jag är mån om att varje individ ska få utvecklas och nå sin fulla potential.

Mer information och ansökan

Låter det spännande? Då vill vi veta mer om dig! Välkommen med din ansökan redan idag.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef

Johan Svärdström 08 588 42 318

Facklig representant Forena

Elinor Essman 08 588 413 94

Facklig representant Saco

Lisa-Maria Carensjö 08 588 419 96

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Länsförsäkringar Sak Försäkrings AB publ

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Länsförsäkringar AB (publ)

Dela jobbannonsen

Anmäl annons