IT Arkitekt, lösningsarkitektur

Trafikverket · Göteborg

·

Ansök senast 30 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och tackla framtidens utmaningar i ett av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer?

Då kanske du är vår nya medarbetare! Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT plus att du har en vilja att utvecklas inom området lösningsarkitektur i en stor verksamhet.

Vi söker nu en Lösningsarkitekt till avdelning "Anläggningsinformation". Tillsammans med dina kollegor tacklar du utmaningar i det svenska transportsystemet genom att bland annat analysera, utforma och dokumentera arkitektur för de it-lösningar som skall ta oss in i framtiden.

I rollen som lösningsarkitekt är du tillsammans med verksamheten aktiv i att matcha it-lösningar mot verksamhetens behov och arkitektur. Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande och engagerar aktivt olika intressenter. Du följer upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs, du granskar/utvärderar IT-arkitektur och du deltar vid upphandling inom it-anskaffningar.

Resor i Sverige i mindre omfattning, ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vem är du?

Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.Du har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Dessutom så drivs du av utveckling och ständiga förbättringar, du är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Som person är du även en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga.

Du
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller annan utbildning inkl. erfarenhet inom området lösningsarkitektur som tillsammans av oss kan bedömas likvärdigt.
  • har genom teori och flerårig erfarenhet från en större verksamhet med komplex IT-miljö byggt en bra verktygslåda för att du som lösningsarkitekt ska kunna ta fullt ansvar för utformningen av IT-lösningar för olika verksamhetsbehov.
  • kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift i det svenska språket.
Tjänsten kan vara placerad i säkerhetsklass och i så fall kommer en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ta gärna del av våra förmåner: https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner/

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef Elin Östberg om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-30

Upplysningar

Rekryterande chef Elin Östberg
0101240585

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Elin Östberg

0101240585