Jobbsafari är en del avschibsted logo

IT analytiker

Nordea Liv & Pension · Stockholm · Ansök senast 12 nov.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Trivs du med att jobba i gränslandet mellan affär och system? Har du erfarenhet av att översätta verksamhetskrav till IT-lösningar och att designa testfall för att säkerställa leverans och kvalitet?

Då ska du definitivt läsa vidare!

Om rollen:

Vi på Nordea Liv & Pension söker nu en IT -analytiker till vårt team som jobbar med ananlys, krav och test för vår affärsstrategiska IT-plattform.

VI är 40 engagerade kollegor som drivs av att bidra i processen att utveckla systemlösningar för våra användare och vill nu stärka upp vårt team.

Som IT-analytiker hos oss arbetar du med att definiera och beskriva processer, systemkrav och regulatoriska krav. Du utgör kittet mellan våra affärsansvariga och systemleverantörer och har en nyckelroll i processen för att bygga framtida lösningar inom försäkrings- och pensionssektorn.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Vara drivande i kravprocessen, dokumentera och omvandla systemkrav för både verksamhetskrav och tekniska krav.
  • Säkra kvaliteten genom att förbereda och utföra tester av applikationerna
  • Ansvara för dialog med systemleverantörer för att säkra att kraven är nedbrutna på rätt nivå
  • Designa testfall som matchar kraven och medverka i acceptanstester.
  • I samarbete med affärsansvariga inom liv- och pensionsförsäkring tolka regelverkskrav och omvandla till systemkrav
  • Samarbeta med arkitekter, testledare, projektledare och systemleverantör i samband med förändringar och implementationer.


Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen ser vi att du har arbetat som kravanalytiker ett antal år och har stor vana att översätta affärskrav- och regler till systemlösningar och dokumentera i user-stories och features. Du har en akademisk utbildning inom IT, alternativt har du förvärvat kompetensen på annat sätt genom ditt yrke. Du har kompetens inom liv- och pensionsförsäkring, och gärna erfarenhet av att tolka regelverkskrav.

I rollen som IT-analytiker hos oss har du även ansvar för att testa kraven och systemförändringarna så du bör ha erfarenhet av att designa testfall samt av system- och integrationstester.

Som person är du nyfiken, kommunikativ och har en stark drivkraft att vilja leverera och skapa resultat. Du trivs med att röra dig mellan affärsprocesser, övergripande krav och avgörande detaljer i systemkrav.

I rollen är det många kontaktytor och du är skicklig på att ha dialog med olika personer och intressenter i en organisation.

Vad får du hos oss?

Samarbete. Ägarskap.Passion. Mod. Det är de värderingar som vägleder oss för att vi ska göra vårt bästa - och som vi föreställer oss att du delar med oss.

Här kommer du till ett kompetent team som trivs med att arbeta i team där var och en tar ett tydligt ansvar för sina arbetsuppgifter.

Nordea Liv och Pension är en organisation på sammanlagt 250 personer, så vi har det lilla företagets fördelar med att vara flexibla och snabbrörliga samt skapa möjligheter att utvecklas för varje medarbetare.

Vi sitter i fina lokaler i Stockholm City, med egen gymanläggning och tillgång till träningspass.

Vi tror på work/life-balance och du har möjlighet att jobba hemifrån 2 dagar / vecka.

Ansökan:

I denna rekrytering samarbetar Nordea Liv & Pension med House of Skills.

Vid frågor går det bra att vända sig till Malin Rällsjö på mail: malin@houseofskills.se alternativt på telefon: 070 – 660 97 87.

Vi intervjuar löpande för tjänsten så ansök gärna så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Nordea Liv & Pension

Nordea Liv & Pension är ett dotterbolag i Nordea. Vi erbjuder pensionssparande, kapitalförsäkringar, sjuk- och livförsäkringar och våra tjänster är en naturlig del av Nordeas totala kunderbjudande. Verksamheten etablerades 1988 och idag har vi liv- och pensionsverksamhet i Sverige, Norge och Finland.

Vi på Nordea Liv & Pension anser att hållbarhet är extremt viktigt. Det genomsyrar allt vi gör och vi har tydliga klimatmål hur vi investera.

I Sverige har vi närmare en halv miljon privatkunder, 30 000 företagskunder och vi är drygt 250 anställda.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Nordea Liv & Pension

Placering

Stockholm

Kontaktperson

H o S Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons