Jobbsafari är en del avschibsted logo

IoT mjukvaruarkitekt till Toyota i Mjölby

IoT mjukvaruarkitekt till Toyota i Mjölby

Toyota Material Handling · Mjölby · Ansök senast 19 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du tillsammans med ditt närmsta team ansvara för den tekniska riktningen inom IoT hos Toyota? Sök rollen som mjukvaruarkitekt

Hos oss på Toyota erbjuds du möjligheten att arbeta med teknik i framkant. I dagsläget har vi flera spännande projekt på gång inom uppkopplade fordon där du i rollen som mjukvaruarkitekt får chansen att realisera industriell IoT för uppkopplade fordon. Du arbetar nära både produktion och slutanvändarna samtidigt som du har ett stort ansvar för att sätta de tekniska riktlinjerna för utvecklingen.

Ditt anställningserbjudande
  • Att bli del av ett internationellt företag med korta beslutsvägar och en vänskaplig kultur där du kan utvecklas i din roll, påverka arbetet samt ta stort ansvar
  • Tillfället att arbeta nära slutprodukten med ny teknik med ett stort fokus på nyutveckling
  • End-to-end ansvar och utveckling inom IoT med nya, innovativa komponenter som vunnit flertalet priser vid olika tillfällen
  • En koldioxidneutral anläggning som värderar hållbarhet högt, både för omvärlden och medarbetaren
Dina arbetsuppgifter

Som mjukvaruarkitekt hos Toyota Material Handling kommer du tillsammans med arkitekturteamet ansvara för nästa generations Fleet Management system för truckar som utvecklas i R&D-funktionen. I rollen har du ett stort tekniskt end-to-end ansvar för arkitekturen, från edge till molnet. Tillsammans med teamet sätter ni den tekniska riktningen framåt och du har i rollen stora möjligheter att påverka. Teknikmässigt stöter du här bland annat på Mikroservicearkitektur, MongoDB, Azure Cloud, Kubernetes och Infrastructure as Code.

I din roll kommer du:
  • Tillsammans med ditt arkitekturteam ansvara för utformningen av systemarkitekturen för Toyotas IoT-lösning
  • Leda utvecklingsteamen för att säkerställa att slutprodukten följer vald arkitektur
  • Omvärldsbevaka och utvärdera nya tekniska lösningar samt involveras i framtagandet av proof-of-concepts
  • Ha ett nära samarbete med Toyotas kunder och leverantörer för att säkerställa att rätt teknik och komponenter används
Värt att veta

Du kommer att ingå i Toyota Material Handlings R&D-avdelning som består av ca 220 personer där omkring 50 arbetar inom mjukvaruutveckling. I rollen arbetar du i nära samarbeta med andra mjukvaruarkitekter. Arbetet sker agilt med 12-veckorsintervall, uppdelat på fyra 3-veckors sprintar. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar. Totalt arbetar det idag omkring 2500 personer på anläggningen.

Våra förväntningar

Vi söker dig som jobbat ett antal år inom utveckling och är intresserad av en roll med större tekniskt ansvar. Du trivs att samarbeta med andra och delar gärna med dig av din kunskap och erfarenhet. Du tar gärna egna initiativ och trivs i en roll där du får möjligheten till eget beslutsfattande. Vidare ser vi att du har ett brett teknikintresse och god problemlösningsförmåga. Slutligen har du ett öga för detaljer och säkerställer så att både du och teamet når goda resultat.

Teknikmässigt ser vi att du har tidigare erfarenhet av exempelvis C#, .NET, JavaScript eller liknande. Du har kunskap om cloud-baserade system, t.ex. Azure eller AWS. Har du kunskap av systemering inom IoT är det ett plus.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Toyota Material Handling

Placering

Mjölby

Kontaktperson

Emil Lindberg

emil.lindberg@adadigital.se0737450436

Dela jobbannonsen

Anmäl annons