Jobbsafari är en del avschibsted logo

Redovisningsekonomer sökes till stort strukturerat bolag

Redovisningsekonomer sökes till stort strukturerat bolag

Konfidentiell · Göteborg · Ansök senast 17 okt.

Heltid · Visstidsanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vår uppdragsgivare är inne i en spännande fas och söker därför flera ekonomer som vill vara med och driva och förändra redovisningsarbetet. Därför ser vi gärna både seniora och juniora sökanden. Detta är inledningsvis konsultuppdrag på heltid men det finns mycket goda möjligheter till fast anställning hos kunden efter avslutat konsultuppdrag. Placering är i Göteborgsområdet och startdatum omgående.

Om rollen
Rollen som redovisningsekonom innefattar bland annat löpande redovisning, avstämningar och rapportering till USA. Ekonomifunktionen kommer driva igenom ett större projekt där du kommer att vara högst delaktig och driva dina egna ansvarsområden, vilket kommer att innefatta ett helhetsansvar för en eller ett flertal länder.

Rollen som redovisningsekonom innefattar bland annat:
  • Löpande redovisning, avstämningar och rapportering enligt SOX
  • Skatt och moms samt månads-, kvartals-, och årsbokslut
  • Analys av balans-och resultaträkning
Beroende på erfarenhet kommer du vara delaktig i eller ansvara för bokslutsarbete, vilket kan innefatta helhetsansvar för en eller ett flertal länder. Redovisning och rapportering sker enlig US GAAP och du ansvarar även för att göra internkontroll samt genomföra SOX- kontroller inom redovisning och rapportering.

Vem söker vi
För du ska trivas hos vår uppdragsgivare tror vi att du är en kommunikativ och lagspelande kollega. Du är driven, ödmjuk och gillar att ta ansvar. Vi tror att du vill utvecklas och att du anstränger dig det där lilla extra för att resultatet ska bli bra. Du blir motiverad av kundens pågående förändringsarbete och vill vara med och bidra till effektivisering och samtidigt vara med och upprätthålla avdelningens goda struktur, såväl i projektet som efter projektavslut.

Du har arbetat med redovisning i ett par år och är trygg med redovisning som hantverk. Kanske har du arbetat med redovisning och bokslut i en internationell koncern eller har motsvarande erfarenhet från en revisionsbyrå. Det är viktigt att du känner dig bekväm med både svenska och engelska i tal och skrift då du kommer ha breda kommunikationsytor både inom och utanför Sverige. Du kommer att ingå i ett trevligt team med hög kompetens.

Vi ser gärna att du har några av nedan kompetenser;
  • Minst två års arbetslivserfarenhet från redovisning
  • Kunskaper från större affärssystem, meriterande är M3, Hyperion Suite el liknande
  • Internationella redovisningsstandarder, här är US GAAP och SOX meriterande
  • Du är utbildad Civilekonom
  • Ledarerfarenhet är meriterande men inget krav
Om bolaget
Vår kund är en stor internationell spelare inom Med Tech och har sitt kontor i Göteborgsområdet. De erbjuder en trevlig och human arbetsmiljö med högt tempo. Tillsvidare erbjuds möjlighet att kombinera arbete på kontoret med hemarbete.

När du blir en av oss
Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Om du vill veta mer
Har du frågor om rollen kontakta gärna mig: Lisa Kayser (Tel: 076 - 0001812, mail: lisa.kayser@wise.se).

För att söka rollen klicka på ”sök rollen”, samt bifoga CV. Notera att personligt brev inte är obligatoriskt i denna ansökningsprocess. I konsultvärlden går saker ofta snabbt så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med din ansökan, varmt välkommen att söka!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Konfidentiell

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons