Jobbsafari är en del avschibsted logo

Internal Control Officer till Vitrolife, Göteborg

Vitrolife Sweden AB · Göteborg · Ansök senast 14 dec. (59 dagar kvar)

Heltid

Vill du vara en del av visionen "to fulfil the dream of having a baby?" Vitrolife söker dig som vill ta dig an rollen Internal Control Officer. Som Internal Control Officer kommer du vara en del av Group Accounting och rapportera till bolagets Group Accounting Manager. Gruppen består idag av två personer, rekrytering sker av denna tjänst samt en till avseende koncernredovisning. I denna roll kommer du tillsammans med koncernredovisningsansvarig ansvara för att stärka upp koncernens internkontroll och internrevision. Group Accounting är en del av den centrala ekonomiavdelningen och jobbar tätt med Finance Director och CFO. För att utveckla en bra struktur och ett bra samarbete med dotterbolagen ingår en del resor i tjänsten. Vitrolife är ett ISO 13485 certifierat bolag inom medicin teknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Internal Control Officer:
 • Ansvara för att koncernens processer, rutiner och dokumentation för internkontroll efterlevs och utvecklas med fokus på att säkerställa riskhantering och kontroll kring finansiell rapportering och finansiella rutiner
 • Utbilda dotterbolagen i koncernens finansiella styrdokument och processer
 • Utföra internrevisioner, dvs. planera och utföra revisioner av dotterbolag och deras förmåga att efterleva såväl interna- som externa regelverk kopplat till finansiell rapportering
 • Löpande rapportera utfall av interna uppföljningar, avseende intern kontroll samt intern revision, och föreslå och följa upp förbättringsåtgärder


Kvalifikationer och erfarenhet:


Vi söker dig som har en universitetsutbildning motsvarande tre år eller mer inom ekonomi, och minst tre års erfarenhet från antingen internkontroll, internrevision eller revision i en internationell koncern. Du navigerar tryggt i de systemmiljöer du arbetar i och är en rutinerad Excel-användare. Det är meriterande om du tidigare arbetat i OCRA och Jeeves. Eftersom du kommer ha mycket kontakt med dotterbolagen i andra länder behöver du förutom svenska även kunna engelska flytande.

Personliga egenskaper:

Som person är du självständig och noggrann. Du tar ansvar hela vägen för ditt område och du tycker om att arbeta med ständiga förbättringar. Då det är ett nytt område som ska etableras så är det av största vikt att du är ansvarstagande, strukturerad, driven och ambitiös. I denna roll utbildar du personal och har mycket kontakt ute i organisationen, därför är det viktigt att du är en lagspelare och har en god kommunikativ förmåga.

Vad erbjuds du hos Vitrolife?
 • Du erbjuds en roll på ett spännande globalt bolag i tillväxt där du som individ gör skillnad. På Vitrolife känner vi en stolthet för våra produkter och vår vision.
 • En dynamisk arbetsplats där du möter medarbetare från hela världen som arbetar passionerat för att utveckla Vitrolife.
 • En utvecklande roll som Internal Control Officer på vårt huvudkontor.
Placeringsort: GöteborgOm Vitrolife


Vitrolife är en internationellt verksam medicinteknisk koncern. Vitrolife utvecklar, producerar och marknadsför produkter för fertilitetsbehandling. Vitrolife har cirka 420 anställda och bolagets produkter säljs på ca 110 marknader. Huvudkontoret ligger i Göteborg och ytterligare kontor finns i Australien, Belgien, Danmark, Frankrike, Italien, Japan, Kina, Storbritannien, Tyskland och USA. Vitrolife-aktien är noterad på NASDAQ Stockholm. Läs mer på www.vitrolife.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar Vitrolife med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind Susanne Areschoug 0701-660803 eller Anna Feldt 0701-660830. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen):
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Internal Control, Internal Control Officer, Internkontroll

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vitrolife Sweden AB

Placering

Göteborg