Jobbsafari är en del avschibsted logo

Inköpschef till Cranab AB

Cranab AB · Vindeln · Ansök senast 6 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Cranab AB söker en strategisk Inköpschef

Cranab AB är en världsledande leverantör av skogsmaskinskranar, gripare och kompletta busk- och vägröjningsmaskiner. I koncernen Cranab group ingår också Vimek AB som tillverkar skogsmaskiner för gallring och andra skogsvårdsåtgärder samt Bracke Forest AB som är världsledande inom produkter mot skogsföryngring. Cranab är idag en del av den internationella koncernen Fassi Group vilka är världsledande inom lyftteknik.

Som en del av Cranabs tillväxtstrategi och framtidsplan söker vi nu en Inköpschef som vill ta taktpinnen i att forma vårt inköpsarbete i koncernens olika verksamheter. 

Om tjänsten
Initialt kommer tjänsten bestå i att lära känna organisationen med dess koncernbolag och strukturer och processer. Du blir ansvarig för löpande upphandlings- och inköpsarbete och kommer initialt arbeta mycket operativt med övriga medarbetare inom inköp/materialhantering i gruppen, framförallt mot Vimek. Efter en period av 6 månader övergår tjänsten i en mer tydlig inköpschefsroll med större fokus på det strategiska och strukturella där du får yttersta ansvaret för inköpsfunktionens funktion och utveckling. Du blir också en del av det internationella inköpsnätverket på Fassi Group. 

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med placering i Vindeln (ca 5 mil från Umeå).
Övrigt: I tjänsten ingår en del resande både nationellt och utomlands. Vi erbjuder stora möjligheter att tidvis kunna arbeta från annan ort.  

Personliga kvalifikationer
Du har en gedigen erfarenhet av inköp, gärna inom industrisektorn och är redo att ta nästa steg mot ett större ansvar i en strategisk roll. Du har utbildning som ingenjör, industriell ekonom eller liknande alternativt att du besitter motsvarande kompetens via erfarenheter från arbetslivet. Du uppskattar den tekniska bredd och det djup som vår inköpsfunktion hanterar, utifrån de många olika produkter vi producerar och utvecklar. Du är trygg i att driva inköpsprocesser självständigt och att vid behov ta stöd av andra avdelningar inom företaget.

Svenska och Engelska behöver hanteras väl i både tal och skrift. 
B-körkort krävs.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som tycker om att utmana och tänka nytt, som inte räds att initiera förändrings- och utvecklingsinsatser där de behövs och som på ett enkelt sätt kommunicerar dina idéer och strategier. Du är operativ i ditt arbetssätt och tycker om att prestera resultat både självständigt och tillsammans som grupp. Du är affärsmässig, kan visa på stort driv och har lätt för att kommunicera med leverantörer och internt i organisationen. 

Intresserad?
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med OnePartnerGroup Umeå. Vid frågor kontakta rekryteringsspecialist Andreas Lindqvist via tel; 073-4130611 eller mail: andreas.lindqvist@onepartnergroup.se. 

Välkommen med din ansökan!
 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Cranab AB

Placering

Vindeln

Kontaktperson

OnePartnerGroup Umeå AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons