Jobbsafari är en del avschibsted logo

Inköpare Entreprenad till Preem, Lysekil

Preem AB · Lysekil · Ansök senast 22 dec.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en relationsskapande, driven och engagerad senior inköpare med en vilja att arbeta med en bred fördelning av inköpsuppdrag? Vi tror att du kan sitta på en roll som Platschef, Projektledare eller motsvarande på entreprenadsidan och har delvis ansvar för entreprenadinköp. Preem erbjuder dig möjligheten att vara med på en revolutionerande utveckling där det nu görs en historisk omställning med målet att leverera en fullt fossilfri tillverkning.

Var med på resan där du gör skillnad men samtidigt också blir en viktig del av visionen att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle!

Jobba för framtiden redan idag

Som Inköpare Entreprenad kommer du att tillhöra en inom Preem nyetablerad inköpsfunktion. Idag stöttar funktionen hela företaget och arbetar mot målsättningen att både vara proaktiva och därmed ligga steget före. Men också för att vara den stödfunktion som verksamheten vänder sig till vid upphandlingar.

Tillsammans med kollegor kommer du att driva kategorin framåt. Dels genom utveckling, dels genom implementering av nya processer och rutiner inom aktuellt. I rollen kommer du huvudsakligen att arbeta med upphandlingar inom entreprenader till våra raffinaderier. En viktig del i tjänsten är att skapa goda relationer internt samtidigt som du vågar utmana och tydliggöra både nyttan och mervärdet av inköpsfunktionen.

I rollen ingår att:
  • Arbeta med upphandling och inköp av entreprenader, varor och tjänster utifrån koncernens fastställda processer och rutiner samt löpande arbete med att förbättra dessa.
  • I samråd med verksamhetens beslutsfattare utveckla leverantörsstrategier, söka och utvärdera nya leverantörer, förhandla ramavtal samt utveckla en effektiv leverantörsdatabas
  • Säkerställa att all upphandling sker på det mest lönsamma och hållbara sättet för hela Preem.
  • Mäta och följa upp mätetal för kategorin, samt prioritera uppgifter så att de möter övergripande uppsatta mål.
  • Leda omvärldsbevakning inom aktuell kategori såsom marknads- och produktkännedom samt utveckling inom området.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på raffinaderiet i Lysekil och rapporterar till Inköpschef. Resor mellan våra raffinaderier ingår i rollen.

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har tidigare erfarenhet från rollen som inköpare och som ser en möjlighet att vidareutveckla dig inom entreprenad. Alternativt sitter du idag i en för rollen relevant tjänst på ex byggföretag, installationsföretag eller liknande där du skaffat dig goda kunskaper kring entreprenadjuridik med tillhörande regelverk.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskap genom arbete. Ett krav är att du har goda kunskaper i Excel,

meriterande är om du även har erfarenhet av att arbeta i inköpssystem och då gärna Maximo.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.

Är det här du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker efter dig som har en hög energi, ett starkt driv och en relationsskapande personlighet. Du jobbar med inställningen ”can do”, har en förmåga att lyssna in din omgivning samtidigt som du på ett smidigt sätt etablerar bra samarbeten och skapar goda resultat i ditt arbete. Du är trygg i dig själv och har en hög grad av självledarskap.

Ta reda på mer!

I denna rekrytering samarbetar Preem med Level Recruitment. Om du har frågor om tjänsten, kontakta Carolina Eskengren på 073-5588927. Intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. För att söka jobbet, klicka på ”Sök jobbet”-knappen härintill.

Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Inköp, upphandling, entreprenad, ABT, strategisk, taktisk, platschef, entreprenadingenjör, arbetsledare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Preem AB

Placering

Lysekil

Kontaktperson

Carolina Eskengren

08-12050427

Dela jobbannonsen

Anmäl annons