Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ingenjör till Network Management Center

Ellevio AB · Karlstad · Ansök senast 3 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad, växa som individ och ha riktigt kul på vägen!

Om rollen som NMC-ingenjör

Ellevio har påbörjat en spännande resa där vi skall bygga upp ett helt nytt paketbaserat kommunikationsnät till våra stationer och vi skall samtidigt modernisera och digitalisera våra stationer via programmet Vision 2030. Vi söker därför medarbetare som vill vara med och bygga upp denna nya funktion.

Du kommer att styra, leda, prioritera och följa upp det operativa arbetet samt utföra åtgärder på distans via det centrala stödsystemet NMS där så är möjligt. I rollen ingår att upptäcka, isolera, informera om och åtgärda fel som uppstår i nätverket, ansluten utrustning eller tillhörande tjänster. Du kommer också övervaka och mäta olika aspekter av prestanda och tillgänglighet så att den bibehålls på en överenskommen nivå.

Du kommer att ingå i ett team på totalt 7 personer som idag består av områdesansvariga och NMC ingenjörer som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av Ellevios kommunikationsnät och digital utrustning i stationer. I rollen kommer du utveckla verksamheten i nära samarbetet med dina närmaste kollegor. Du har varierande arbetsuppgifter och får ett stort ansvar för ditt och ditt teams resultat. Du har ett brett kontaktnät såväl internt med kollegor inom närliggande avdelningar som externt med entreprenörer, leverantörer, samarbetspartners och andra intressenter. Arbetet präglas av stort personligt ansvar och roligt på jobbet.

"Vår grupp består av erfarna och engagerade medarbetare som jobbar självständigt men också alltid delar med sig och stöttar sina kollegor på ett väldigt bra sätt. En grupp med "högt i tak" och ett stort personligt ansvar som har väldigt roligt på jobbet. Vi behöver en kollega som vill hjälpa oss att utvecklas."

Jan Olsson, chef Operational Technology.

Vem är du ?

För att du ska trivas och utvecklas hos oss bör du ha ett strukturerat arbetssätt, trivas med att skapa nya kontakter samt tycka om att samarbeta med andra, då en stor del av din roll innebär att samverka och samarbeta. Vi ser att du är trygg i att ta initiativ i sociala sammanhang och du är tydlig i din kommunikation.

Vi söker dig som har:
  • En utbildning inom IT-/datateknik, tele- och datakommunikation, elkraftsystem/automation eller gedigen relevant arbetslivserfarenhet inom området.
  • Kunskaper om paketbaserad kommunikation (Ethernet och MPLS) och IP-baserade lösningar.
  • Kunskaper inom drift och övervakning av kommunikationsnät, IT-infrastruktur och/eller system- och applikationsövervakning.
  • Kan uttrycka dig i tal som skrift på svenska och engelska.
Meriterande:
  • Om du har tidigare kunskaper om IT/OT-lösningar för elnätsbranschen och då särskilt inom SCADA/ICS området och kontrollutrustningar (tex RTU:er).
  • Om du tidigare har erfarenhet av nätverkslösningar baserade på standarden IEC61850 för automationssystem i elanläggningar.
  • Kunskaper om optofiberteknik och radionät.
  • Kunskaper inom området IT-säkerhet
Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare: https://www.ellevio.se/om-ellevio/karriar/erbjudande-medarbetare/. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jan Olsson på jan.e.olsson@ellevio.se eller på tel. 0703915334 eller vår rekryterare Alva Ejdsell på Alva.Ejdsell@ellevio.se eller på tel. 072-381 34 14. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 3/2. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.

Tjänsten är säkerhetsklassad. I enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs registerkontroll och säkerhetsintervju innan anställning.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ellevio AB

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Jan Olsson

jan.e.olsson@ellevio.se

Dela jobbannonsen

Anmäl annons