Ingenjör Dammsäkerhet

Jämtkraft AB · Östersund

·

Ansök senast 4 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Jämtkraft söker dig som vill arbeta med åtgärdsprogram, kvalitetsstyrning, utredningar och projektledning inom dammsäkerhetsområdet.

Jämtkraft är ett offensivt företag i energibranschen med verksamheter inom elproduktion, elhandel, elnät och värme. Inom vattenkraft har vi en årsproduktion på ca 1 TWh från förnybara energikällor.

Affärsområde Elproduktion ansvarar för att förvalta, underhålla, utveckla och förnya vår kraftproduktion. Vi söker nu dig som vill arbeta med dammsäkerhet, bland annat:
  • Dammsäkerhetsprojekt
  • Mätning på dammar
  • Kvalitetsstyrning
  • Åtgärdsplanering
  • Beredskapsfrågor
  • Riskanalyser
  • Helhetsbedömning
  • Utredningar, förstudier och projektering
  • Upphandling
  • Teknisk projektledning
Allt baserat på RIDAS, kraftföretagens riktlinjer för dammsäkerhet. I arbetsuppgifterna ingår rollen som RIDAS-ansvarig.

Rörande dammsäkerhetsprojekt arbetar vi med hela kedjan från tillståndskontroll och helhetsbedömning – utredningar – riskanalys – projektering – upphandling – åtgärder.

Som person är du strukturerad, noggrann och analytisk. I ditt arbete är du drivande, självständig och effektiv. Du har god förmåga att kommunicera och att etablera och upprätthålla goda kontakter.

Du är civilingenjör alternativt högskoleingenjör med kompetens inom något av områdena vattenbyggnation/anläggningsteknik, geoteknik eller mekanik. Ett krav är att du har flera års erfarenhet av arbete från dammsäkerhet eller vattenkraft. Vi värdesätter också om du har erfarenhet av RIDAS samt projektledning och upphandling. Det är även meriterande om du tidigare har jobbat med riskanalyser och helhetsbedömningar.

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass.

Körkort B är ett krav.

Placeringsort: Östersund

Omfattning & anställningsform: Heltid, tillsvidare

Önskat startdatum: Snarast

VILL DU VETA MER OM JOBBET?

Kontakta Hervé Currat, Avdelningschef Elproduktion Utveckling, 063-14 91 19, herve.currat@jamtkraft.se

ANSÖKAN

Ansökan och CV ska vara oss tillhanda senast den 4 december 2020.

Uppge referensnummer 2058.

FACKLIGA FÖRETRÄDARE:

SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51

Unionen, Roger Bergvall, 063-14 91 90

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Jämtkraft AB

Placering

Östersund

Kontaktperson

Hervé Currat

063-14 91 19