Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ingenjör BIM

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 5 feb. (16 dagar kvar)

Heltid

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har erfarenhet av och tycker om att arbeta med digital förvaltningsinformation. Dina huvudsakliga arbetsområden innefattar hantering av digitala informationsleveranser till- och från byggprojekt, kvalitetskontroller av dessa samt arkivering och publicering i tillhörande system.

Du kommer att ha del i utveckling och implementering av den digitala förvaltningsinformation och tillhörande system samt upprätthållandet av ställda krav och anvisningar till våra konsulter. Rollen som ingenjör BIM innefattar även rollen som beställarens informationsförvaltare. Det innebär att agera som kravställare och ge förutsättningar samt tekniskt stöd i stadsfastigheters byggprojekt avseende digital förvaltningsinformation samt att vara kontaktperson för byggprojektens externa informationssamordnare. Du kommer att få arbeta med att förädla och uppdatera våra anvisningar och krav till projekteringen.

Du kommer också arbeta med att:
 • hantera CAD- och BIM-frågeställningar inom både byggprojekt och förvaltning
 • testa och utvärdera uppgradering och utveckling av systemen
 • dokumentation av rutiner och arbetsmetodik
 • medverka i interna projekt inom BIM
 • bistå internt med visning av berörda system
Det finns goda möjligheter att utifrån eget initiativ och kunnande utveckla tjänsten inom BIM och systemanvändning inom uppsatta mål.

Kvalifikationer

Vi söker någon som har
 • arkitekt- eller ingenjörsexamen eller har annan relevant utbildning inom byggnation.
 • har minst 2 års arbetslivserfarenhet inom området.
 • har goda kunskaper inom MEP, Architectural samt informationsmodeller.
 • har goda kunskaper inom ritningsförståelse och tolkning av CAD-modeller.
 • har goda kunskap i PC-miljöns standardverktyg (MS-produkter).
Meriterande är om du har
 • kunskaper inom BIM
 • kunskaper inom digitala informationsleveranser och branschstandarder.
 • kunskap eller praktiska erfarenheter från CAD/BIM-projektering och gärna även Solibri.
 • kunskap alternativt erfarenhet avseende informationsförvaltning i digitala arkiv- och fastighetssystem, exempelvis Solidworks PDM och FM Access.
 • Kunskap eller erfarenhet inom GIS, FME och programmering.
Vi ser också att du
 • har god samarbetsförmåga, är prestigelös och arbetar lösningsfokuserat mot framtagna mål. Du är engagerad, noggrann och har en analytisk förmåga att lösa problem och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har ett gott ordningssinne samt förmåga att skapa och upprätthålla strukturer.
 • är serviceinriktad, har lätt att kommunicera och tycker om den sociala kontakten i mötet med andra människor och bjuder gärna på dig själv.
 • har erfarenhet av, eller intresse av att driva utvecklingen strukturerat framåt inom arbetsområde och tar gärna egna initiativ i samråd med din chef.
 • är pedagogisk och har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Om arbetsplatsen

Stadsfastigheter ansvarar för byggnation och förvaltning av Malmö stads fastigheter för skola, barn-, äldre- och socialomsorg, kultur och fritid samt ansvarar för den operativa samordningen av Malmö stads lokalförsörjning. Stadsfastigheter ansvarar också för att stödja Malmö stads omställning till förnybar energianvändning genom förvärv, byggproduktion och förvaltning av anläggningar för produktion av förnybar energi. Stadsfastigheter förvaltar cirka 1,8 miljoner kvadratmeter byggnad och 4,9 miljoner kvadratmeter markyta.

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fem avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och tränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Ulrika Palmqvist

0731-431683