Jobbsafari är en del avschibsted logo

Informationssäkerhetsansvarig

Värmdö kommun · Värmdö · Ansök senast 14 aug. (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Välkommen till en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner! Hos oss har du chansen att göra skillnad, skapa mervärde och utvecklas som medarbetare samtidigt som vi bygger ett smartare Värmdö.

Arbetsbeskrivning

För att kunna stödja våra verksamheter att möta nya välfärdsutmaningar behöver vi förstärkning med en stark kompetens inom IT-säkerhetsområdet för hela kommunens räkning. Vi söker därför till strateg-HUB en informationssäkerhetsansvarig. Strateg-HUB har till uppdrag att stödja och samordna arbetet med att realisera ett smartare Värmdö genom insatser inom bl.a. strategi, verksamhetsutveckling, tjänstedesign, behovsanalys och projektledning. Detta gör vi gemensamt med kollegorna i teknik-HUB som levererar en säker och tillgänglig grundläggande digital infrastruktur baserat på kommunens behov och omvärldens utveckling. Vi ingår alla i kommunens HUB för innovation och utveckling som tillsammans arbetar med kommunövergripande strategiska frågor med medarbetare som har hög kunskapsnivå inom olika områden. Hos oss får du chansen att lära känna kommunens alla verksamheter som präglas av engagemang och framåtanda.

I rollen som informationssäkerhetsansvarig kommer du att:
  • driva informationssäkerhetsarbetet och bidra till att höja säkerhetskulturen inom kommunen genom bland annat delta i framtagande av styrande och stödjande dokument utifrån ett informationssäkerhetsperspektiv och genomförande av utbildningar.
  • leda genomförande av informationsklassningar och riskanalyser.
  • samordna hanteringen av efterlevnad av riktlinjer kring dataskydd, informationssäkerhet och cybersäkerhet.
  • genomföra interna revisioner av informationssäkerhetsarbete.
  • aktivt stödja verksamheten i beslut som rör informationssäkerhet och tolkning av informationsrelaterade krav.
  • delta i arbetet kring ledningens genomgång gällande ledningssystemet för informationssäkerhet
Vi söker därför dig som har minst tre års högskole- eller universitetsutbildning med it-inriktning, eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du ska också ha mer än fem års dokumenterad erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor samt arbete inom IT-området, gärna med säkerhetsinriktning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av informationsklassningar, riskanalyser och revisionsteknik samt av att jobba med ramverk och standarder så som ISO 2700x med införande och certifiering, CIS Controls, NIST, NIS. Du bör ha god kunskap i offentlighets- och sekretesslagen samt inom GDPR.

Som person är du engagerad, nyfiken, lyhörd och ansvarstagande med en vilja att förflytta kommunens informationssäkerhetsarbete in i framtiden. Vi värderar samarbete och samverkan högt vilket gör att vi tillsammans skapar förflyttning och resultat. Rollen kräver många kontakter inom och utom kommunen så dina förmågor inom kommunikation, pedagogik och samarbete är viktiga. Du ska också kunna tillämpa god svenska i tal och skrift.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Värmdö kommun

Placering

Värmdö

Dela jobbannonsen