Jobbsafari är en del avschibsted logo

Human Performance-Ingenjör till Arbetsmiljö & Miljöenheten

Human Performance-Ingenjör till Arbetsmiljö & Miljöenheten

Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 22 aug.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta med mänskliga beteenden i en teknisk värld?

Vill du skapa förutsättningar för att förstärka och säkra rätt beteende samt utveckla kultur och attityder för ökad säkerhet? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Human Performance-Ingenjör till Arbetsmiljö & Miljöenheten på Forsmarks Kraftgrupp. En möjlighet för dig som vill arbeta självständigt med utveckling, strategiska frågor, beteenden och säkerhetskultur.

Om jobbet
Enheten ansvarar för arbetsmiljö, miljö, farliga transporter, personlig skyddsutrustning, el-säkerhet och Human Performance. Enheten verkar sammanhållande och drivande inom dessa områden och är ett stöd till hela Forsmarks organisation.

Human Performance handlar om mänskliga beteendemönster, om hur människor handlar i olika situationer. Beteenden ses som en funktion av kunskap och färdigheter, möjlighet att agera på bästa sätt utifrån givna organisatoriska förutsättningar samt egen motivation och prestation.

I denna roll får du möjlighet att arbeta med verksamhetsutveckling på flera plan, dels på en företagsövergripande nivå men också i enskilda arbetsgrupper samt med individer. Arbetet är omväxlande och till stor del självständigt. Arbetet innebär också en stor del nätverkande och kontakter ute i organisationen.

Dina arbetsuppgifter
  • Samverka, samarbeta och handleda människor.
  • Ansvara för och utveckla området Human Performance och skapa förutsättningar för att förstärka och säkra rätt beteende samt utveckla kultur och attityder för ökad säkerhet.
  • Hantera krav och riktlinjer samt arbeta med långsiktiga frågeställningar för anläggningarna med inriktning mot Human Performance.
  • Självständigt utveckla och tillhandahålla instruktioner, verktyg och tjänster samt stödja linjen i arbetet med säkerhetskultur.
  • Utvärdera och analysera interna och externa Human Performance-relaterade erfarenheter och dra slutsatser om bakomliggande orsaker samt ta fram åtgärder.
  • Rapportera till företagsledningen.
Tjänsten innebär en blandning mellan administrativt, strategiskt och operativt arbete där du förväntas vara ute i anläggningen för att stötta och utveckla medarbetare. Du coachar människor att arbeta säkrare genom att bland annat använda felförebyggande arbetsmetoder.

Om dig
Vi ser gärna att du har
  • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Erfarenhet av att planera, leda och utvärdera förbättringsarbete
  • Erfarenhet av att utbilda
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
Det är meriterande om du har
  • Kunskap och erfarenhet inom organisationsutveckling, pedagogik, coaching eller ledarskap
  • Erfarenhet eller god kännedom från underhåll, drift eller skydd inom kärnkraftsindustrin eller annan verksamhet med höga säkerhetskrav
Som person är du kreativ och har lätt för att komma med nya idéer och nytänkande arbetssätt. Du vet hur du på bästa sätt når fram till människor och på så sätt kan du bidra till att ändra beteenden. Att skapa och underhålla långsiktiga yrkesrelationer ser du som en naturligdel av ditt arbete och du har en god kommunikativ förmåga och är van att engagera både mindre och större grupper. Du är trygg i din yrkesroll och har god självinsikt.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Rebecca Laitinen 072-578 15 86

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Hanna Korsby 070-249 51 38

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - André Hellberg, Ledarna - Christer Gustafsson, SEKO - Ingemar Eriksson, Unionen - Lars-Göran Persson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2022
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Östhammar

Dela jobbannonsen

Anmäl annons