Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR-specialist veteran- och anhörigsamordnare

Försvarsmakten · Lidköping · Ansök senast 14 aug.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker dig som vill arbeta med personal och som vill delta i utvecklingen av ett av Flygvapnets största krigsförband.

Om Flottiljstaben
Som HR-specialist veteran- och anhörigsamordnare är du placerad vid flottiljstabens personalavdelning (A1). Avdelningen består av 20 medarbetare och arbetsområdet omfattar både strategisk och operativ personaltjänst. Vi arbetar bl.a. med bemanning, lönebildning, personalförsörjning, attraktion, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling och friskvård. Flottiljstaben består i övrigt av avdelningar med uppgifter inom logistik, säkerhetstjänst, planering- och genomförande, samband m. fl.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Försvarsmakten (FM) har ett lagstadgat ansvar att följa upp fysisk och psykisk hälsa av personal (veteraner) som har deltagit i internationell militär insats (IMI).

Som HR-specialist veteran- och anhörigsamordnare blir din roll att vara förbandets samordnare och vara kontaktperson mot chef, veteran, anhöriga och de samarbetsorganisationer som ideellt arbetare med veteraner och anhöriga.

Arbetet består i att informera, vägleda och ge stöd. Viss administrativa uppgifter ingår. Anordna olika sociala aktiviteter för veteraner och anhöriga, både före och efter en IMI. De sociala aktiviteterna kan innehålla föreläsningar inom olika ämnesområden och med olika aktörer.

I tjänsten ingår också att vara samtalsledare vid hemkomstverksamhet vid F 7 och vid andra förband, vilket innebär arbetsplikt över hela landet. Som samtalsledare genomförs uppföljningssamtal som kan ske både i grupp och individuellt. Samtalet syftar till att identifiera eventuell fysisk och/eller mental ohälsa och som kan komma att kräva ytterligare stöd.

Samtalsledaren utbildas internt via Veterancentrum och kommer att ingå i ett närverk för samtalsledare inom FM. Veterancentrum är FM kompetenscentrum för veteran- och anhörigverksamhet.

Krav

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom Personalvetarutbildning/ HR- området alternativt likvärdig eftergymnasial utbildning
  • Dokumenterad utbildning i samtalsmetodik och /eller praktisk erfarenhet att föra strukturerade samtal
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska
  • Körkort B för manuell växellåda
  • Svenskt medborgarskap
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är drivande, initiativtagande, organiserad, strukturerad och har hög integritet. För att trivas i rollen är du social och har lätt för att samarbeta. Arbetet kräver att du känner dig bekväm med att prata inför grupp och känner dig trygg och hantera uppkomna och stressande situationer.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat med bemötande och samtal med människor
  • Erfarenhet av arbete vid statlig myndighet.
Övrigt
Civil tillsvidareanställning, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.
Arbetsort: Såtenäs.
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Personalchef Anna Hanses Moback, tfn. 0510 - 47 71 17, anna.moback@mil.se
Stf personalchef Johan Crona, tfn. 0510 - 47 72 09, johan.crona@mil.se

Fackliga företrädare:
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400,
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08,
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63,
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Lidköping

Dela jobbannonsen

Anmäl annons