Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR-specialist till Personalenheten

Heby kommun · Heby · Ansök senast 24 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Välkommen till en arbetsplats med engagerade kollegor och stora möjligheter till påverkan och yrkesmässig utveckling! Personalenheten består av en personalchef, en organisationsutvecklare, fyra HR-specialister och tre löneadministratörer. Vi söker nu en HR-specialist som vill fortsätta arbetet med att utveckla Heby kommun till en attraktiv arbetsgivare.

Enhetens HR-specialister har alla ansvar för egna kommunövergripande strategiska ansvarsområden. Alla arbetar också operativt med chefsstöd till ett par av kommunens fyra förvaltningar. I allt arbete finns ett nära samarbete och kunskapsutbyte mellan HR-specialisterna.

Ditt uppdrag
Du kommer ha en viktig roll och ett särskilt strategiskt ansvar inom området arbetsmiljö och rehabilitering. Ditt huvudsakliga fokus kommer att vara den fortsätta utvecklingen av Heby kommuns systematiska arbetsmiljöarbete. I det uppdraget ingår bland annat att utveckla interna styrdokument och rutiner, ansvara för genomförande och analys av den årliga medarbetarenkäten, hålla interna utbildningar för kommunens chefer och medarbetare samt vara kontaktperson gentemot vår företagshälsovård. Ytterligare ett viktigt område för tjänsten är rehabilitering på både strategisk och operativ nivå. Främst kommer du att arbeta konsultativt mot chefer, men i mer komplicerade ärenden krävs det också praktisk, ofta samordnande, hjälp från dig. I arbetet ingår vidare att vara systemadministratör och utvecklare för flera digitala stödsystem samt att utbilda användare i systemet.

I det dagliga arbetet kommer du att stödja chefer från Vård- och omsorgsförvaltningen och Central förvaltning i förekommande frågor och processer gällande främst rehabilitering, arbetsmiljö och rekrytering, men även andra HR-relaterade frågor kan komma att ingå.

Arbetet utgår från Heby, med goda pendlingsmöjligheter från Sala och Uppsala med Upptåget. Till vårt förfogande finns också ett antal arbetsplatser i centrala Uppsala. Det finns möjlighet till distansarbete del av tjänsten utifrån överenskommelse.

Din profil
Krav på högskoleutbildning inom HR/personalområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Krav på B-körkort eftersom resor inom kommunen förekommer.

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från HR-arbete inom arbetsmiljö- och rehabilitering eller av att vara drivande i rehabiliteringsprocesser i närliggande roll. Du ska vara väl insatt i hela rehabiliteringsprocessen och tillhörande lagstiftning. Du är van vid och har mycket god förmåga att möta människor i svåra situationer utan att förlora fokus på ditt uppdrag och din professionalitet. Du har överlag ett professionellt förhållningssätt och är en arbetsgivarföreträdare som medverkar till en god samverkan med de fackliga organisationerna.

Krav på god datorvana och att vara en van användare av digitala stödsystem. Har du erfarenhet från något av stödsystemen Stella, Adato och Varbi är det meriterande.

Vi söker efter dig som kan arbeta självständigt och strukturerat, ser behov och initierar utvecklingsarbete och tar stort eget ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta samt att skapa goda relationer och förtroende kring ditt arbete. Du kan på ett pedagogiskt sätt informera och utbilda i HR-frågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.

Följ oss gärna på Instagram!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Heby kommun

Placering

Heby

Kontaktperson

Mats Jällrud

022436150

Dela jobbannonsen

Anmäl annons