Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR-specialist Lön & Förmån

Proton Group · Värnamo · Ansök senast 12 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Lyssna på Addpeoples rekryteringspodd där vi berättar mer om Proton Group och rollen som HR-specialst Lön & Förmån: https://open.spotify.com/episode/4k6rBUwfHw28wU6462iu2J

Därför är du viktig

Vill du jobba i en stark och lönsam koncern? Är du vass på lön- och avtalsfrågor? Då är du kanske den vi söker! Vi på Proton Group tillsätter nu en HR-Specialist med fokus på Lön & Förmån/Avtalsfrågor. Hos oss blir du vår specialist i alla lönerelaterade frågor där du stöttar hela organisationen med din expertis – med andra ord, en viktig roll där du är med och bidrar till en framgångsrik HR-avdelning!

Det här är Proton Group

Proton Group med säte i trakterna kring Värnamo har sedan starten 1990 präglats av handlingskraft och initiativ. Genom åren har företag förvärvats, sålts och även avvecklats. Kvar står en lönsam och stark koncern som idag består av affärsområdena Proton Engineering, Proton Finishing, Proton Lighting, Proton Technology och Proton Structure.

Proton Group är en familjär företagsgrupp med olika verksamhetsområden. En företagsgrupp som tror på långsiktiga perspektiv och där medarbetarna gör skillnad. En koncern som vill bidra i samhället. Redan när du ser bredden på affärsområden förstår du att Proton Group inte är som andra koncerner. För hur lyckas man hålla fokus inom så vitt skilda områden som ytbehandling, belysning, teknologi och fordonsindustri? Svaret ligger i kraften och engagemanget hos ett stort – men litet – bolag som drivs av en stark passion.

Vår kultur

För oss på Proton Group är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare som på riktigt motiverar våra medarbetare till att gå till jobbet varje dag. Därför ser vi till att ha ett bra erbjudande i form av förmåner, utvecklingsmöjligheter och flexibla lösningar. Vi ser också den personliga utvecklingen som viktig byggsten, och ser därför till att göra medvetna satsningar på kompetensutveckling genom den unika bredd av verksamhetsområden som finns inom gruppen. Läs mer om oss på www.proton.se.

Fokus i din roll

I rollen som HR-specialist är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med löneadministration för våra 15 bolag och ca 400 anställda inom Proton Group. Du är ett professionellt stöd för verksamheterna/cheferna i olika HR-frågor kopplat till lön och förmåner, där du driver arbetet i enlighet med HR-avdelningens uppsatta mål. Med andra ord kommer du löpande ha en tät och stöttande dialog med chefer inom koncernen.

Ditt dagliga arbete handlar bland annat om att ta fram statistik internt och externt, samt att sköta kontakten med myndigheter och samarbetspartners. Rollen omfattar även ansvar för avtalsförsäkringar och pensionshandläggning för samtliga anställda, samt att bistå enheterna med information och handläggning av förmåner, uppvaktningar och företagsgemensamma arrangemang.

Förutom detta arbetar du med olika projekt och uppgifter, till exempel lönekartläggning och lönerevision, tillsammans med övriga medarbetare inom HR.

Om vi får önska

För att lyckas i ditt jobb som HR-specialist hos oss på Proton Group tror vi att du har goda kunskaper inom redovisning och ekonomi. Vi ser även att du är kunnig inom områden som avser kollektivavtal, arbetsrätt, samt erforderliga lagar och avtal. Med dig sedan tidigare ser vi också att du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom personal/HR, alternativt löneadministration.
  • Några års arbetslivserfarenhet inom HR-området – Lön & Förmån/Avtal.
  • Goda kunskaper i lönesystem. Har du arbetat i KONTEK (lön, tid, HRM) ser vi det som meriterande.
  • Goda kunskaper Office 365-programmen, i synnerhet Excel.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.

Är det rätt plats för dig?

I rollen som HR-specialist hos oss på Proton erbjuds du ett varierat arbete med goda utvecklingsmöjligheter. För att både trivas och vara lyckosam i ditt uppdrag ser vi därför att du som person är engagerad, driven och nyfiken!

Du har en god kommunikativ förmåga där du drivs av att samarbeta och att utvecklas tillsammans med kollegor och chefer. Rollen som sådan innebär av naturliga skäl också att du som person har hög integritet, är tydlig och aktiv, oavsett om du arbetar självständigt eller i team. Struktur, ordning och reda är för dig en självklarhet, och har du dessutom ett öga för detaljer så är du en fullträff!

Passar vår beskrivning in på dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta

  • Du ingår i HR-teamet och rapporterar till HR-Manager, Mari Lundqvist.
  • Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid.
  • Huvudkontoret finns i Värnamo där man vill att du är minst 3 dagar/vecka. Det finns också möjlighet att sitta vid vårt kontor i Jönköping. Möjlighet till visst distansarbete finns.
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.
  • Visa ditt intresse för tjänsten snarast, vi tillämpar löpande urval.
  • Har du frågor om tjänsten, kontakta Christina Cajtoft, 070-302 15 23 eller Erica Lindau, 076-163 02 12.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Proton Group

Placering

Värnamo

Kontaktperson

adding PEOPLE AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons