Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR-Chef vikariat

Stiftelsen Nordiska Museet · Stockholm

·

Ansök senast 15 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

HR-Chef till Stiftelsen Nordiska museet - vikariat

Rollen
I rollen som vikarierande HR-chef ansvarar du för det strategiska och operativa arbetet inom stiftelsen med fokus på HR-området. Det innebär därtill ett ansvar för att leda, driva och upprätthålla HR-enhetens verksamhet.

Som vikarierande HR-chef kommer du arbeta särskilt med att:
  • Leda HR-enheten med personalansvar för två direktrapporterande
  • Säkerställa arbetsrättens efterlevnad inklusive förhandlingar med fortsatt god facklig relation
  • Stödja utvecklingen av chefer, medarbetare inom en hälsosam arbetsplats
  • Förvalta och förankra HR- processer, riktlinjer och policys
  • Säkerställa en välfungerande internkommunikation samt kostnadskontroll
  • Upprätthålla arbetsmiljöarbetet, anpassning och rehabilitering samt framsynt och hållbar kompetensförsörjning
Vikariatets början är senast den 1:a april med 13 månaders varaktighet.

Om dig
Mod, handlingskraft och omtanke är ditt signum. Som ledare är du kommunikativ, tydlig och en god pedagog. Du tycker om att träffa människor och ger ett förtroende ingivande intryck, du inspirerar och engagerar dina medarbetare.

Lyhördhet liksom insiktsfullhet i vikten att vara en god ambassadör värderar vi högt. Likaså att vara framsynt, processorienterad med en god struktur.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen krävs gedigen yrkeserfarenhet av strategiskt och operativt arbete i en liknande roll. Dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehab samt att säkerställa en attraktiv arbetsplats. Att tidigare haft en ledande roll med både budget- och personalansvar är en förutsättning.

Om Nordiska museet
Nordiska museet berättar om hur människor i Norden bott, ätit, klätt sig och firat sina traditioner från 1500-talet och framåt. Museet grundades av Artur Hazelius år 1873. Utställningarna visades ursprungligen i en lokal på Drottninggatan, innan de flyttade in i den nuvarande museibyggnaden år 1907.

Varmaste VÄLKOMMEN till ditt museum!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här - https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Esborn på maria.esborn@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2021-02-15

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Stiftelsen Nordiska Museet

Placering

Stockholm