Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR Business Partner

SCANIA CV AB · Södertälje · Ansök senast 31 jan.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker just nu HR Business Partner till vår Motormontering på Scania i Södertälje.

Är du lösningsorienterad med en förmåga att skapa goda relationer och har du erfarenhet inom HR-området? Gillar du också att utmana och att bli utmanad, allt ifrån en situation på jobbet eller till något du brinner för på fritiden? Då vill vi lära känna just dig.

På Scania säger vi ”Driving the Shift”. Vi är mitt inne i en spännande resa mot hållbara transportsystem och för oss är hållbarhet så mycket mer än ekologisk hållbarhet. Vi på HR-avdelningen värderar social hållbarhet högt och för oss är hälsa och livsstil ett par av våra fokusområden. Vi ansvarar för att vara en attraktiv och god arbetsgivare där vårt arbete kännetecknas av ta tillvara på styrkan i allas olikheter. Vi söker dig som vill fortsätta att utvecklas inom HR-området och har ett brinnande intresse för att skapa en trivsam arbetsplats som är inkluderande och jämlik.

Dina arbetsuppgifter
Som HR Business Partner kommer du bli en del av ett framgångsrikt lag. Vi är ett team med olika bakgrunder och erfarenheter där vi jobbar tätt tillsammans för att stötta verksamheten på bästa möjliga sätt. Som HR BP arbetar du brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom HR-området, såväl operativa som strategiska. Det viktigaste i ditt arbete är att du arbetar nära våra chefer och medarbetare och stöttar dem i frågor gällande bland annat rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönesättning, rehabilitering och kompetensutveckling. Samtidigt som du parallellt säkerställer att våra policys, metoder och riktlinjer implementeras, revideras och efterlevs.

Som HR BP kommer du att:
  • företräda HR i lokal ledningsgrupp
  • planera och genomföra Workshops och Open training för våra chefer
  • arbeta med rehabiliteringsfrågor och samarbeta med vår företagshälsovård
  • ställas inför arbetsrättsliga frågor och ha fackliga kontakter
  • driva proaktivt friskvårdsarbete
  • delta i tvärfunktionella projekt för att utveckla Scanias HR-processer
Din profil
Du brinner för hälsa, har ett stort mått av positiv energi och motiveras av att hjälpa andra människor. Du kommer att vara en betydelsefull HR partner på alla nivåer i organisationen och det är därför viktigt att din kommunikation är tydlig och konstruktiv. Med din kunskap och erfarenhet kommer du att utveckla våra chefer och medarbetare. Som person är du lösningsorienterad, rapp i steget och ser möjligheter i förändringar. Du trivs i en miljö där det händer mycket och du har en god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du:
  • har en akademisk examen inom HR eller motsvarande alt. flerårig chefserfarenhet
  • har förmåga att coacha och utveckla chefer
  • har goda kunskaper inom arbetsrätt och rehabilitering
  • är skicklig i datasystem och att ta fram och analysera personalstatistik
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter i ett jordnära gäng med starkt fokus på kunden. Friskvårdsbidrag samt möjlighet att åka hållbart och bekvämt med Scania Job Express från Cityterminalen och från Liljeholmen. Bussarna drivs på HVO vilket ger 90% Co2 reduktion. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta Christer Jansson, HR Manager Motormonteringen, tfn 0706-908 514 alt Sam Knijnenburg HR Business Partner Motormonteringen, tfn 0700-813747

Ansökan
Vi ser fram emot att läsa din ansökan bestående av CV, personligt brev samt relevanta intyg. Sista datum att skicka in din ansökan är 31 januari 2022. JobID:20220161

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje

Dela jobbannonsen

Anmäl annons