Jobbsafari är en del avschibsted logo

HR Business Partner till Ringhals!

Vattenfall · Varberg · Ansök senast 27 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Varför Ringhals?

Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Låter det spännande? Just nu söker vi två Human Resource Business Partners till HR-avdelningen på Ringhals!

Varför HR på Ringhals?

På HR-avdelningen levererar vi strategiskt HR-stöd inom samtliga HR-processer till Ringhals verksamhet. Som HR Business Partner kommer du att vara en del av en stor HR-grupp som samverkar inom Ringhals, med systerenheten på Forsmark och inom Vattenfall. Verksamheten som helhet är komplex i sin regulatoriska natur, enorma omsättning och krav på specifik och spårbar kompetens. Även om vi jobbar i en verksamhet präglad av välgrundade beslut så är vi i ständig förändring och har de kommande åren stort fokus på förnyelse och digitalisering inom HR.

Enheten på Ringhals består i dagsläget av fyra HRBPs som ska bli fem. Vi söker dock två nya Ringhalsare då en av medarbetarna går vidare inom koncernen. På enheten arbetar också fyra stycken Kompetensutvecklare som tillser processer och verktyg för att Ringhals verksamhet ska kunna ta sitt ansvar inom Kompetensområdet. Vi har en hög ambitionsnivå och vill skapa de bästa förutsättningarna för verksamheten.

Du kommer bli en del av ett team där vi värnar om varandra och har nära till skratt. Teamet har blandad erfarenhet där alla får möjlighet att bidra på sitt sätt. Inom HR-teamet behöver vi ofta vända och vrida på frågorna för att hitta rätt väg framåt för såväl Ringhals som systerenheten Forsmark och det är viktigt att du förstår vikten av att driva och förankra frågor i en stor organisation.

"Jag som blir din chef heter Isak Bengtsson. Jag tror på ett tillitsbaserat ledarskap präglat av glädje, mod och tydliga ramar. Jag leder enheten framåt med ett fokus på leverans men även genom utveckling av dig och vår verksamhet. Jag vill att vi har en aktiv dialog så jag kan finnas där när du vill och behöver stöttning. Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet och att vi tar det på lagom stort allvar, så förhoppningsvis kommer du trivas hos oss. Hör gärna av dig till mig om du vill prata mer!

Mvh

Isak"

Arbetsuppgifter

Som HRBP på Ringhals kommer du sitta i en eller ett par ledningsgrupper och tillse leveransen av avdelningens HR-arbete. Du agerar HR-stöd till verksamhetens chefer och är bollplank i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Utöver detta håller du ihop ett område inom HR där du äger, utvecklar, driver och gör dina kollegor framgångsrika. Vi har delat upp vårt arbete i följande fyra ansvarsområden:
  • Hälsa och Mångfald/Inkludering
  • Kompetensförsörjning
  • Ledarskap & Kultur
  • Compensation, Benefits och Industrial Relations
Din bakgrund

Vi söker dig som har ett stort intresse, engagemang och kunskap inom HR-området. Arbetet ställer stora krav på självständighet och att du har ett eget inre driv. Du behöver vara tydlig och du har förmågan att kommunicera med chefer och ledningsgrupper om vad som förväntas i olika sammanhang. Du förväntas påverka och är ansvarig HRBP i din del av verksamheten.

Vidare har du lätt för att skapa relationer och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Samarbetet och relationsskapandet är omfattande med både chefer, personalorganisationer, internt i gruppen och inom Vattenfallkoncernen.

Vi ser gärna också att du:
  • har personalvetarutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • har jobbat några år med både chefsstöd och operativ HR inom till exempel rekrytering, rehab, omställning, organisationsutveckling, individ- och gruppärenden, lönebildning, förhandling och utvecklingsaktiviteter.
  • är administrativt skicklig med god kunskap i Officepaketet
  • är flytande i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska
Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort
Ringhals, med goda möjligheter till arbete på distans delar av din tid.

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Isak Bengtsson 0709-24 94 69, eller HRBP Karin Kalldert 070-253 60 45. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Harrysson - Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Alexander Wallberg - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 25 mars. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en "pre-employment screening". Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Varberg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons