HR-administratör till rekryteringsenheten

Botkyrka kommun · Botkyrka

·

Ansök senast 13 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Region Stockholm och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare. Brinner du för kompetensförsörjning och det fantastiska i att hitta rätt person till rätt plats? I Botkyrka är vi långt ifrån lagom, vi har mod att ifrågasätta invanda normer och tankesätt och vi prövar och omprövar arbetssätt och idéer. Därför är vi mitt uppe i satsningen på att bygga upp en central rekryteringsenhet i kommunen och utökar teamet. Målet för projektet och enheten är att öka kvaliteten i rekryteringsprocessen, förbättra kandidatupplevelsen samt ge våra chefer bättre förutsättningar att utföra sina uppdrag och därmed öka medborgarnöjdheten. Vill du vara med på vår förändringsresa och fortsätta bygga och utveckla rekryteringsarbetet i Botkyrka kommun? Är du intresserad av ett extrajobb som förbereder dig för en karriär inom HR-frågor och rekrytering? Då är det dig vi söker!

Arbetsuppgifter
Som HR-administratör i projektet avlastar du HR-specialisterna i det operativa rekryteringsarbetet med fokus på administrativa uppgifter. Exempel på konkreta arbetsuppgifter; * ta fram kravprofiler, arbetsprover och urvalsenkäter * hantera intervjubokningar och telefonintervjua kandidater * administrera i vårt rekryteringssystem Visma * ansvara för referenstagning och kandidatåterkoppling under rekryteringsprocessen I takt med att du blir mer erfaren så önskar vi ge dig mer eget ansvar och egna projekt. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering och samarbetar i dagsläget med fyra förvaltningar: samhällsbyggnadsförvaltningen, utbildningsförvaltningen, vård-och omsorgsförvaltningen och tekniska förvaltningen. Yrkeskategorierna vi rekryterar är bland annat chefer, olika typer av specialister och medarbetare inom vård-och omsorg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som studerar en eftergymnasial utbildning, universitet eller YH, inom personalvetarområdet och som har något år kvar av dina studier. Tidigare erfarenhet av arbete med människor, service och administration är meriterande. Du behöver ha grundläggande kunskaper i Officepaketet då merparten av arbetet är av administrativ karaktär. Vi tror också att du har lätt för att lära dig och arbeta i nya system. För att trivas som HR-administratör hos oss är det viktigt att du samarbetar bra med andra och kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du är strukturerad och organiserad och är noga med att hålla dina deadlines. I rollen kommer du ha många interna och externa kontakter och därför söker vi dig som är serviceinriktad och har förmågan att formulera dig tydligt och professionellt i tal och skrift. I det här projektet får du användning av din problemlösningsförmåga där du snabbt hittar lösningar på uppkomna problem. Anställningen är en visstidsanställning med timlön. Vi ser att vårt behov kommer att ligga på ca 15-20 timmar i veckan under 2021. Arbetstiden kommer att vara flexibel för att möjliggöra dina studier. Vi ser dock gärna att du kan arbeta ungefär 2-3 dagar i veckan. Vid arbetstoppar och under semesterperioden, främst sommaren, kan det bli aktuellt med utökat antal timmar.

Övrigt
Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn. Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör. Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Botkyrka kommun

Placering

Botkyrka