Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hjälpmedelskonsulenter, Hjälpmedelsservice

Region Värmland · Karlstad · Ansök senast 10 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Vill du vara med och göra skillnad i människors vardag, varje dag? Välkommen till ett spännande och utvecklande jobb hos oss. Hjälpmedelsservice är en specialistenhet som arbetar med hjälpmedel för personer med funktionsnedsättning inom främst rörelse-, kognitions- och kommunikationsområdet. Enheten ingår i område öppenvård.

Hjälpmedelskonsulenter, Hjälpmedelsservice

Arbetsuppgifter

Vi har nu fått möjlighet att förstärka vår verksamhet och söker nu två hjälpmedelskonsulent med inriktning att förskriva eldrivna rullstolar till vuxna brukare i Värmland.

Den ena tjänsten är tillsvidaretjänst och den andra är en tidsbegränsad tjänst t.o.m. 31/12 2022. Ange i ansökan om du är intresserad av båda tjänsterna eller bara den ena. Förutom dessa tjänster så finns det ytterligare fyra hjälpmedelskonsulenter som arbetar inom samma område. 

I förskrivningsprocessen ingår att bedöma behov, prova ut, anpassa, informera, instruera, träna, följa upp och utvärdera funktion och nytta med hjälpmedel. Vid anpassningar jobbar man i nära samarbete med hjälpmedelstekniker. I samverkan med övriga hjälpmedelskonsulenter ingår att ansvara för utvecklingsarbete, förskrivningskriterier, rutiner samt sortimentsarbete. 

Övrig information

Inför eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser att du har några års yrkesvana samt erfarenhet och intresse inom hjälpmedelsområdet. Kunskaper inom området sittproblematik är meriterande. Du bör ha tekniskt intresse då det sker en hel del teknisk utveckling inom hjälpmedelsområdet. Det är viktigt att ha god förmåga att förmedla information om hjälpmedel både till brukare och personalgrupper. 

Du är som person serviceinriktad, noggrann och har en god förmåga att självständigt planera och utföra arbetsuppgifter under eget ansvar. Du trivs med att arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra. Du är kommunikativ och har en god initiativ- och samarbetsförmåga. Du har god datorvana. 

B-körkort är ett krav. 

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt yrke och sina arbetsplatser.

https://www.regionvarmland.se/jobb-utbildning-och-forskning/Jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Hjälpmedelskonsulenter elrullstol nås via växel 010-831 50 00

Facklig företrädare nås via växeln 010-831 50 00

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Värmland

Placering

Karlstad

Kontaktperson

REGION VÄRMLAND

Dela jobbannonsen

Anmäl annons