Jobbsafari är en del avschibsted logo

Hjälp oss driva utvecklingen inom framtidens hållbara resor och transporter!

Hjälp oss driva utvecklingen inom framtidens hållbara resor och transporter!

Statens Energimyndighet · Eskilstuna · Ansök senast 31 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Energimyndigheten leder samhällets omställning till ett hållbart energisystem. Vår vision är hållbar energi för alla och vi jobbar utifrån den statliga värdegrunden samt våra tre värdeord; trovärdig, modig och helhetssyn. Energimyndigheten står inför en expansiv fas med nya spännande och omfattande uppdrag från regeringen varpå vi har ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare.

Nu söker Energimyndigheten dig som har ett stort intresse för energi-, klimat- och hållbarhetsfrågor och vill arbeta med att stödja innovativa idéer som leder till hållbara transporter i ett jämlikt och tillgängligt samhälle.

Dina arbetsuppgifter
I denna roll finns stora möjligheter att påverka transportsystemet och dess aktörer i en hållbar riktning. Du kommer att tillhöra enheten för hållbara transporter inom avdelningen för forskning, innovation och affärsutveckling.

I rollen som forskningshandläggare kommer du att bedriva en variation av strategiskt och operativt arbete. Du kommer att planera och utforma forskningsprogram och dess utlysningar, bedöma ansökningar, bereda beslut och följa upp projekt i vår projektportfölj. I arbetet ingår även att driva och organisera möten, seminarier och konferenser och representera myndigheten i olika sammanhang. Det här är en utåtriktad tjänst där du bygger nätverk och skapar kontakter både nationellt och internationellt.

Utifrån din sakkunskap kommer du även att delta i specifika regeringsuppdrag samt bidra till omvärldsbevakning och utveckling av myndighetens långsiktiga forsknings- och innovationsstrategier.

Om enheten
Du kommer att ingå i ett team av engagerade och kompetenta medarbetare som har till uppgift att stödja nationella och internationella insatser samt hantera egna projekt och uppdrag. Våra insatser ska bland annat bidra till de globala hållbarhetsmålen samt att Sverige senast 2045 inte har några nettoutsläpp av växthusgaser. Vi arbetar också för att Sverige ska vara ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer där näringslivets konkurrenskraft svarar mot de samhällsutmaningar vi står inför, både i Sverige och globalt.

Omställningen av transportsektorn är en av våra största utmaningar och teamet hanterar därför en stor bredd av frågor med hög komplexitet.

Din profil
Vi söker dig som har akademisk utbildning motsvarande minst magisternivå med inriktning mot områden relevanta för transportsektorns omställning.

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: hållbara transporter, policy- och styrmedelsutveckling, resurs- och hållbarhetsfrågor, elektromobilitet och laddinfrastruktur, värdekedjor kring batterier, fordon och farkoster, sjöfartens respektive flygets omställning till fossilfrihet, transporteffektivitet, påverkansarbete kopplat till hållbara val.

Erfarenhet av forskning är meriterande. Erfarenhet av samarbeten mellan akademi, företag, forskningsinstitut, myndigheter och/eller offentlig sektor är också meriterande.

Tjänsten kräver att du ska kunna kommunicera väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi söker dig som har ett tydligt, öppet och enkelt sätt att kommunicera. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Din förmåga att samarbeta och skapa relationer är mycket god och du har ett naturligt intresse och förmåga att hjälpa och stödja andra. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor samt är nyfiken och ser möjligheter i förändringar.

I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i centrala Eskilstuna med goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Västerås och andra närbelägna städer. Här arbetar vi aktivitetsbaserat och har flexibla arbetstider som underlättar att förena arbetsliv och privatliv. Arbetet innebär goda möjligheter att arbeta mobilt. Energimyndigheten sätter värde på de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald kan tillföra verksamheten.

Varaktighet/Arbetstid/Antal
Tillsvidareanställning, heltid med provanställning 6 månader.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via hemsidan, sista ansökningsdag är 31 januari 2022. Vi ser gärna att du söker så snart du kan men urvalsarbetet påbörjas först efter sista ansökningsdagen.

Kontaktpersoner
I denna rekrytering samarbetar vi med Jefferson Wells, ManpowerGroup. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sophie Karlsson, tfn 0722- 38 51 07 eller rekryterande chef Peter Engdahl på +46 (0)16 544 23 17.

Fackliga kontaktpersoner
Mikaela Sahlin, SACO-S tfn: 016-544 20 97 och Eva-Karin Magnusson, ST tfn: 016-544 21 94.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Statens Energimyndighet

Placering

Eskilstuna

Kontaktperson

Peter Engdahl

+46 (0)16 544 23 17

Dela jobbannonsen

Anmäl annons