Jobbsafari är en del avschibsted logo

Heltidsmentor till Djurgymnasiet

Heltidsmentor till Djurgymnasiet

Animallogos AB · Stockholm · Ansök senast 26 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vi söker nu en heltidsmentor till Djurgymnasiet! Positionen är en av tre heltidsmentorer på vår skola och här finns ett elevnära arbete i ett engagerat team! Mentorsgruppen leds av biträdande rektor och har ett nära samarbete med elevhälsan, lärare och övrig personal på skolan i elevernas vardag.

Relevant utbildning för rollen kan vara gymnasielärare, SYV, socialpedagog, lärarassistent, socionom eller motsvarande utbildning.

Mentorn är den som följer elevens utveckling över tre år och tillsammans med övrig personal stöttar eleven att utveckla förmågor som är viktiga för att lyckas med sina studier och kommande yrkesliv.

Du uppmärksammar när frånvaro eller måluppfyllelse inte utvecklas enligt plan och är den samordnade kontakten mellan vårdnadshavare och skolan. Mentor är också ansvarig för att lyfta eleven till EHT när mentors insatser inte längre räcker som stöd för eleven.

Du ansvarar för elevernas mentorstid samt att den är genomgående likvärdig med information och tema mellan klasser. Mentor samarbetar med övriga mentorer för en samlad bild, gemensamma fokusområden och ett likvärdigt arbete för alla elever.

Uppdragsbeskrivning:

Mentor ansvara bland annat för

Måluppfyllelse & närvaro - förebyggande främjande

  • Hjälper eleverna i arbetet mot att dom ska bli självständiga i studieteknik i form av planering och prioritering på gruppnivå. Arbetar enskilt med elever som behöver hjälp med planering och översikt av sina kurser.
  • Bidrar med relevant information kring elever vid placering av APL-platser.
  • Följer elevernas studieplaner med fokus på yrkesexamen. Arbetar för att elever i behov gör prövning och lyfter till skolledning om behov finns på organisatorisk nivå för att möjliggöra detta.
  • Har löpande kontakt med vårdnadshavare kring elevens närvaro och måluppfyllelse.
  • Följer elevernas närvaro - uppmärksammar frånvaro till elev och vårdnadshavare veckovis och uppmärksammar kurator på frånvaro som behöver utredas vid återkommande avstämning.
  • Planerar och genomför vårdnadshavarmöten vid terminsstart och vid behov.
  • Erbjuder och genomför ett utvecklingssamtal termin per elev.


Måluppfyllelse & närvaro - åtgärdande

  • Har återkommande avstämningar med närmaste chef, bland annat kring elever som av olika anledningar kan behöva lyftas till EHT.
  • Planerar och håller i möten med elever och vårdnadshavare utöver utvecklingssamtal i de fall där pedagogisk kartläggning eller frånvaroutredning inte förekommer.
  • Delta i samarbetet kring elever som under pågående APL-period behöver stöd. Ansvarar för kontakt med vårdnadshavare och plan för elevens sysselsättning under avbruten APL.
  • Genomför de åtgärder som EHT arbetar fram - tex enklare studieuppföljning, socialt stöd eller planeringsinsatser. Det kan ske under eller utanför ordinarie elevens schema.


Övrigt: Vi arbetar med Google for Education och med Schoolsoft och du behöver därför besitta en viss digital kompetens. Det är även viktigt att du har ett intresse av att arbeta med digitala hjälpmedel för att skapa bättre förutsättningar för elevernas lärande. Vi har en förstelärare med ansvar för vår digitala undervisning med vilken du kan bolla frågor eller få tips.

Du har erfarenhet av att arbeta med elever med olika typer av behov. Det är viktigt att du delar vårt intresse för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om oss: Djurgymnasiet Stockholm är en liten och välkomnande gymnasieskola i Liljeholmen som erbjuder Naturbruksprogrammet inriktning djur. Vi har fyra olika profiler: Djurpark/Sällskapsdjur, Djursjukvård, Hund och Häst. Skolan är liten och personaltät, med cirka 300 elever och 56 personal, vilket ger en lugn och trivsam atmosfär. Vi är en skola med välutbildade och välmeriterade lärare och instruktörer som har stor yrkeserfarenhet och specialistkompetens inom våra utbildningsprofiler.

Skolan har väl tilltagna resurser för att eleverna ska kunna utvecklas och trivas, till exempel djuravdelning och eget hunddagis, samt heltidsmentorer. Vi har satsat mycket på elevhälsa och har ett team bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog, speciallärare, SYV, biträdande rektor och rektor.

Vi är en skola som vill ligga i framkant inom vårt område! Vi har nyligen invigt en stor och fin Djuravdelning, samt har ett nybyggt hunddagis, Hundcenter, som ligger i skolans lokaler.

Avtalsform: Fast tjänst med provanställning 6 månader. Intervjuer kommer ske löpande. Tjänsten är på 100% och avtalet är semestertjänst.

Varmt välkommen med din ansökan! Maila CV och personligt brev till jobb@djurgymnasiet.com

OBS: Märk din ansökan med ANSÖKAN HELTIDSMENTOR i ärendefältet.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras på mail av biträdande rektor, Josefin Thelin: josefin.thelin@djurgymnasiet.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Animallogos AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Animallogos AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons